Σωτήρης Τσιόδρας: Στα 1.314 το σύνολο των κρουσμάτων νέου κοροναϊού στην Ελλάδα, με 102 νέα κρούσματα

31-03-2020

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Εκατόν δύο (102) νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού SARS – COV 2 στην Ελλάδα ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα, το απόγευμα της Τρίτης 31 Μαρτίου, ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρης Τσιόδρας, με το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας να έχουν φτάσει τα 1.314.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης ότι 85 ασθενείς με νόσο COVID – 19 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας, με μέση ηλικία αυτών τα 66 έτη, ενώ 6 ασθενείς έχουν εξέλθει των ΜΕΘ.

Τέλος, 6 ακόμη ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, με το σύνολο των νεκρών από επιπλοκές του νέου κοροναϊού στη χώρα μας να έχουν φτάσει τους 49, ενώ έχουν διενεργηθεί μέχρι στιγμής 16.732 διαγνωστικά μοριακά τεστ.

Αίσθηση προκαλεί, πάντως, το γεγονός ότι με την νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), η οποία εξεδόθη την Τρίτη 31 Μαρτίου, δεν προβλέπεται η διενέργεια δεύτερου διαγνωστικού μοριακού τεστ για τους ασθενείς με COVID – 19, οι οποίοι λαμβάνουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας…