Μάχη κατά του κορονοϊού δίνουν οι φαρμακοποιοί της χώρας

08-04-2020

«Οι πολίτες θα έχουν όπως και είχαν έναν φαρμακοποιό δίπλα τους»

Αναφορικά με το συγκινητικό βίντεο των φαρμακοποιών με το μήνυμα «Ένας πάντα δίπλα σου», μίλησε στην ΕΡΤ, ο φαρμακοποιός και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Γιάννης Δαγρές.

«Το βίντεο βγήκε από καρδιάς, ήταν ιδέα κάποιων συναδέλφων και θέλαμε με αυτόν τον τρόπο να δείξουμε ότι όλοι ανεξαιρέτως είμαστε στα πόστα μας, όλοι είμαστε χαμογελαστοί και αισιόδοξοι παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες. Από την πλευρά των φαρμακοποιών τουλάχιστον ο κόσμος θα έχει όπως και είχε ένα φαρμακοποιό δίπλα του», δήλωσε ο κ. Δαγρές.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «τα πράγματα είναι δύσκολα για τους πολίτες και για τις δομές υγείας, (…) οι μόνοι υγειονομικοί που έχουμε απομείνει είμαστε εμείς και με αυτό το βίντεο τους θυμίσαμε ότι όλοι παραμένουν στο πόστο τους».

Όσον αφορά στην έλλειψη βασικών μέτρων προστασίας σημείωσε ότι «δύσκολα θα έβρισκαν γάντια ή αντισηπτικά αυτές τις ημέρες οι πολίτες, δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη η επάρκεια. Δέκα χιλιάδες φαρμακεία που υπάρχουν στην Ελλάδα, όλοι προσπαθούμε να βρούμε για να καλύψουμε τον κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε καταφέρει ως ένα σημείο να ανταπεξέλθουμε».