Συναγερμός στο Κρανίδι με 150 νέα κρούσματα σε δομή φιλοξενίας μεταναστών – Επιτόπου Χαρδαλιάς και Αρκουμανέας

Σύσκεψη στο Κρανίδι
21-04-2020

Έναν απίστευτα μεγάλο αριθμό προσβεβλημένων από τη νόσο COVID-19 προσφύγων και μεταναστών ανέδειξε η ιχνηλάτηση περιστατικών από τον ΕΟΔΥ, στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι. Εκεί όπου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του ιού σε έγκυο γυναίκα.

Συναγερμός έχει σημάνει στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), μετά την αποκάλυψη ότι 150 πρόσφυγες και μετανάστες βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ενώ επιτόπου έσπευσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, καθώς και ο γενικός γραμματέας υποδοχής αιτούντων άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτης.

Στη 13:00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Ερμιόνης με τη συμμετοχή του Δημάρχου, αλλά και του Περιφερειάρχη, ώστε να αποφασιστούν τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Να σημειωθεί ότι το πρώτο περιστατικό εντοπίστηκε σε 28χρονη έγκυο γυναίκα από τη Σομαλία, η οποία βρισκόνταν στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της και ήταν ασυμπτωματική. Το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν προσωρινά οι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκεται σε καραντίνα από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, όταν διαπιστώθηκε πως νόσησε και εργαζόμενη που βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια.