Αντιδήμαρχος Ερμιονίδας: Σενάριο καραντίνας στο Κρανίδι

21-04-2020

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Δημαρχείο Ερμιόνης στο Κρανίδι σύσκεψη υπό τον Νίκο Χαρδαλιά, για να γίνει η εκτίμηση της κατάστασης μετά τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων στην προσφυγική δομή και να ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ερμιονίδας Ιωσήφ Μερτύρη, το χειρότερο σενάριο που εξετάζεται είναι να τεθεί η δημοτική ενότητα Ερμιόνης σε καραντίνα, κάτι που θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των ελέγχων για τη διασπορά της νόσου.

Ειδικότερα μιλώντας στην εκπομπή Συνδέσεις στην ΕΡΤ, ο κ. Μερτύρης ερωτήθηκε για το χειρότερο σενάριο που εξετάζεται και απάντησε ότι αυτό είναι «να τεθεί ολόκληρη η δημοτική ενότητα της Ερμιόνης σε καραντίνα».

Πρόσθεσε πάντως ότι αυτό θα καθοριστεί από τη διασπορά του κοροναϊού στην κοινότητα. Όπως είπε, ένα βασικό κριτήριο για το τι θα γίνει, θα είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου στο οποίο φιλοξενούνται οι πρόσφυγες.

Όπως είπε ο κ. Μερτύρης, το ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας έχει μπει σε καραντίνα από τη Μεγάλη Πέμπτη, δεν μπαίνει και δεν βγαίνει κανείς και φυλάσσεται από την Αστυνομία.

Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα το απόγευμα, καθώς θα έχει προχωρήσει η ιχνηλάτηση και θα φανεί το αποτύπωμα του ιού στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Μερτύρη, οι 150 που βρέθηκαν θετικοί είναι όλοι ασυμπτωματικοί.