Μητσοτάκης: Τι είπε για μάσκες και τεστ αντισωμάτων

30-04-2020

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του στη συζήτηση στη Βουλή για τον κορωνοϊό, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ανέφερε μεταξύ άλλων πως είναι ανοιχτό το θέμα για διατίμηση στις μάσκες.

Αναφερόμενος στα τεστ, τις μάσκες και σχολεία τα τρία ζητήματα που απασχόλησαν το δημόσιο διάλογο και τη συζήτηση στη Βουλή είπε οτι «σε αντίθεση με δόγματα και μάγους, η επιστήμη δεν κατέχει το αλάθητο. Εξ ου και για πολλές δύσκολες επιλογές δεν υπάρχει πάντα απόλυτη συμφωνία».

Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε την επιλογή της κυβέρνησης για τα τεστ αντισωμάτων λέγοντας ότι καλά κάναμε και τα περιμέναμε, γιατί άλλες χώρες έσπευσαν να προμηθευτούν και  τελικά έθεσαν σε αμφισβήτηση τα αποτελέσματα.

Ανακοίνωσε οτι για την πρώτη παραγγελία τεστ αντισωμάτων δεν θα υπάρξει επιβάρυνση των πολιτών καθώς θα γίνουν δωρεάν, ενώ είπε οτι θα γίνουν και rabid test.

Σε οτι αφορά τις μάσκες είπε  ότι η κυβέρνηση ακολούθησε απόλυτα τις υποδείξεις της υγειονομικής επιτροπής. «Όσο ήμασταν κλεισμένοι στα σπίτια δεν ήταν απαραίτητες. Και τώρα κρίνονται απαραίτητες μόνο ως συμπληρωματικό κέντρο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε οτι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε διατίμηση στις μάσκες καθώς όπως η αγορά κάλυψες τις ανάγκες στα αντισηπτικά έτσι θα γίνει και με τις μάσκες