Nέο έργο του Banksy για τους «σουπερήρωες» νοσηλευτές

07-05-2020

Ένα νέο έργο του Banksy έκανε την εμφάνισή του σε νοσοκομείο του Σαουθάμπτον. Ένα μικρό αγόρι κρατά ψηλά στο χέρι του τον νέο αγαπημένο του σούπερ ήρωα, μία Βρετανίδα νοσοκόμα η οποία απεικονίζεται με στολή που φέρει το έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού -το μοναδικό έγχρωμο σημείο του έργου- και χειρουργική μάσκα και μοιάζει να πετά.

Η νοσοκόμα φοράει τη μπέρτα των υπερηρώων, ενώ πλάι στο παιδί είναι ένα καλαθάκι απορριμμάτων μέσα στο οποίο διακρίνονται ο Σούπερμαν και ο Σπάιντερμαν.

Ο street artist μαζί με τη νέα του δημιουργία άφησε και ένα σημείωμα στο προσωπικό του νοσοκομείου που έγραφε: «Ευχαριστώ για όλα όσα κάνετε. Ελπίζω αυτό να φωτίσει λίγο τον χώρο, ακόμα και αν είναι σε άσπρο και μαύρο».

Το φθινόπωρο το έργο θα δημοπρατηθεί και τα έσοδα από την πώλησή του θα διατεθούν στο βρετανικό σύστημα υγείας, που δοκιμάζεται αυτή την περίοδο της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

https://www.facebook.com/bbcnews/videos/705966593277515/

 

Η Πόλα Χεντ, εκπρόσωπος του ιδρύματος, δήλωσε: «Η οικογένεια του νοσοκομείου μας επηρεάστηκε άμεσα από την τραγική απώλεια πολλών αγαπημένων και αξιοσέβαστων μελών του προσωπικού και φίλων.

Το γεγονός ότι ο Banksy μάς επέλεξε για να αναγνωρίσει την εξαιρετική συνεισφορά όλων στο βρετανικό σύστημα υγείας, σε μια περίοδο άνευ προηγουμένου, είναι τεράστια τιμή».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του Banksy: