Άδεια τα νοσοκομεία από ασθενείς με κορονοϊό – Επιστροφή στις εφημερίες ζητούν οι εργαζόμενοι

20-05-2020

Ούτε ένας ασθενής με κορονοϊό δεν νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αποκλειστικής νοσηλείας COVID-19, “Παμμακάριστος”, ενώ και το αντίστοιχης λειτουργίας νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, έχει ελάχιστο αριθμό νοσηλευομένων.

Να επανέλθουν στο παλαιότερο καθεστώς εφημέρευσης τα νοσοκομεία που έχουν μείνει εκτός αντικειμένου, λόγω χαμηλής κυκλοφορίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, ζητούν οι εργαζόμενοι. Στα δύο από τα τρία νοσοκομεία αποκλειστικής νοσηλείας περιστατικών COVID-19, τα οποία είχαν εκκενωθεί από παθολογικούς αρρώστους προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως νοσοκομεία αποκλειστικής νοσηλείας κορονοϊού, υπάρχουν από κανένας έως ελάχιστοι ασθενείς.

Στο νοσοκομείο “Παμμακάριστος”, δεν υπάρχει ούτε ένας ασθενής με COVID-19, ενώ στο δεύτερο νοσοκομείο που λειτούργησε, επίσης, με ειδικό καθεστώς, το νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο 15 ασθενείς.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ζητά να επανέλθουν τα νοσοκομεία αυτά στο παλαιότερο καθεστώς λειτουργίας:

“Το νοσοκομείο “Παμμακάριστος” εδώ και τρεις μέρες είναι εντελώς άδειο. Νοσηλεύει μηδέν ασθενείς. Νοσοκομείο 170 κλινών άδειο. Θα πρέπει να επανέλθει στο εφημεριακό καθεστώς και ταυτόχρονα να αξιοποιηθεί για την δημιουργία κλινών ΜΕΘ όπως ζητάνε οι εργαζόμενοι που τόσο ανάγκη έχουμε. Υπάρχει διαθέσιμος χώρος”, αναφέρει μιλώντας στο healthview.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακος και προσθέτει, ότι και το δεύτερο νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά COVID-19, ΝΙΜΤΣ, νοσηλεύει αυτή τη στιγμή 15 ασθενείς με κορονοϊό, εκ των οποίων οι 11 είναι από την κλινική “Ταξιάρχαι”.

“Να δοθεί και πάλι στους δικαιούχους του. Είναι ένα Νοσοκομείο 375 κλινών, στο οποίο πλέον δεν έχουν πρόσβαση οι δικαιούχοι (ένστολοι). Νοσηλεύει 15 ασθενείς. Δεν μπορεί να συνεχίσει να υπολειτουργεί το Νοσοκομείο και να είναι αποκλεισμένοι οι δικαιούχοι. Οι εργαζόμενοι ζητούν να δημιουργηθεί μια κλινική κορoνοϊού και το νοσοκομείο να επανέλθει στη πρότερη λειτουργία του. Με εφημερία και πρόσβαση των ενστόλων δικαιούχων”, καταλήγουν οι εργαζόμενοι.