Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ προτρέπει τους Βρετανούς να μιλήσουν για την ψυχική υγεία

25-05-2020

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ προέτρεψε σήμερα τους Βρετανούς να μιλήσουν για την ψυχική υγεία και την κατάθλιψη εν μέσω κορονοϊού.

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ, σε βίντεο που γυρίστηκε για την Εκκλησία της Αγγλίας και σηματοδοτεί το τέλος της εβδομάδας ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία, παραδέχτηκε ότι είναι ένα θέμα το οποίο ενδιαφέρει έντονα τόσο τον ίδιο όσο και την Κέιτ Μίντλετον.

Τόνισε ακόμη τη σημασία της αναγνώρισης των συμπτωμάτων του άγχους εν μέσω της καραντίνας που επιβλήθηκε λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με τη βρετανική dailymail.

Ο 37χρονος Πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο οποίος βρίσκεται σε απομόνωση μαζί με την σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά στο Amner Hall στο Νόρφολκ, τόνισε στο βίντεο ότι είναι «εντάξει να μην αισθάνεσαι εντάξει».

Μιλώντας συγκεκριμένα από το γραφείο του στο σπίτι, αποκάλυψε ότι: «Η ψυχική υγεία είναι ένα ζήτημα που η Κέιτ και εγώ νοιαζόμαστε με πάθος και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αφαιρέσουμε το στίγμα που συνδέεται με αυτό.

Ο αντίκτυπος του κορονοϊού ήταν μεγάλος και δεν πρέπει να υποτιμούμε τις επιπτώσεις του σε εμάς, τις οικογένειες μας και τις κοινότητές μας. Είτε οι συνάνθρωποι μας έχουν χάσει κάποιον δικό τους είτε ανησυχούν για τους αγαπημένους τους, αγωνίζονται με την καραντίνα στο σπίτι, αισθάνονται ανήσυχοι για την διασφάλιση της εργασίας τους ή εργάζονται στην πρώτη γραμμή – τώρα περισσότερο από ποτέ είναι σημαντικό να μιλάμε ο ένας στον άλλο για θέματα που αντιμετωπίζουμε. Και είναι εντάξει να μην αισθάνεσαι εντάξει.

Έτσι, καθώς σήμερα ειναι η τελευταία ημέρα της εβδομάδας ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία, θέλω να ενθαρρύνω όποιον έχει ανησυχίες για τη δική του ψυχική υγεία, ή των οικείων του, να ζητήσει βοήθεια.

«Καταλαβαίνω ότι ορισμένοι ανησυχούν μήπως επιβαρύνουν τους γύρω τους, εν μέσω αυτής της κρίσης – αλλά δεν πρέπει να φοβούνται να ξεκινήσουν μια συνομιλία. Η ψυχική σας υγεία είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική σας υγεία και αξίζει προσοχή. Φυσικά, είναι δύσκολες οι συνθήκες για όλους μας, και όπως και πολλοί άλλοι, μας πήρε χρόνο να προσαρμοστούμε σε έναν νέο τρόπο ζωής» (…).

Δείτε το βίντεο στο κάτωθι link.

dailymail.co.uk