Τσιόδρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ένα εμβόλιο από μία εταιρεία δε μπορεί να καλύψει τον παγκόσμιο πληθυσμό

02-06-2020

Γίνεται σκληρή προσπάθεια για την ανεύρεση του εμβολίου και αυτό είναι καθησυχαστικό. Όμως το μεγάλο ζητούμενο είναι η πρόσβαση και είναι πολύ αμφίβολο ότι ένα εμβόλιο από μια και μόνο  εταιρία να μπορούσε να καλύψει τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Χρειαζόμαστε περισσότερα από ένα εμβόλια είπε ο κος Σωτήρης στην εναρκτήρια εκδήλωση του κύκλου διαδικτυακών συζητήσεων της Ελληνικής Προεδρίας, στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, με συντονιστή το δημοσιογράφο Κώστα Παπαχλιμίτζο. Ο αρχιτέκτονας της υγειονομικής νίκης της χώρας έκανε μία αναδρομή τησ πανδημίας στη χώρα μας και παρουσίασε έναν πλήρη κατάλογο στατιστικών αλλά και επιστημονικών και δεδομένων. Χαρακτήρισε την καραντίνα σκληρή, αναφέρθηκε στον πόλεμο της μάσκας, στις κλινικές μελέτες που γίνονται στα ελληνικά νοσοκομεία, αλλά και στον αγώνα να προσληφθούν όσο γινόταν πιο γρήγορα τα 4.150 άτομα για να αντέξουν οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας. Αυτά τα άτομα πρόσθεσε ο κος Τσιόδρας, είναι σημαντικά  να παραμείνουν στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας. 

Η θωράκιση και η προετοιμασία της χώρας, με ασκήσεις προσομοίωσης και μέτρα πρόληψης, είχε αρχίσει ένα μήνα προτού ταυτοποιηθεί το πρώτο κρούσμα της Θεσσαλονίκης, αποκάλυψε στην πρώτη του ουσιαστικά, συνέντευξη-ομιλία, ο κος Τσιόδρας, μετά τον τερματισμό της καθημερινής του ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας.Τέλος υπογράμμισε, ότι το κρίσιμο μήνυμα είναι η αλληλεγγύη.

Θα ήθελα να πω ο όχι στο φόβο και στον πανικό. Ναι στην αλληλεγγύη. Όχι στο στίγμα. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή τη μάχη. Θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε”, είπε κλείνοντας ο πρόεδρος της Επιτροπής των Ελλήνων Λοιμωξιολόγων.