Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα 3 νέα συμπτώματα του

γιατρός με ασθενείς που τους έχει μολύνει ο κορωνοϊός
30-06-2020

Από τον πρώτο καιρό που ο κορωνοϊός μπήκε στη ζωή μας γνωρίζαμε τρία βασικά συμπτώματα της νόσου COVID-19. Τον βήχα, τον πυρετό και την δύσπνοια. Από τότε όμως έχουμε μάθει πολλά περισσότερα για τον κορωνοϊό και τα συμπτώματα του. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC), σε σχετική έκθεσή του ανακοίνωσε συνολικά τρία νέα συμπτώματα της νόσου Covid-19.

Ποια είναι τα γνωστά συμπτώματα του κορωνοϊου

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συμπτώματα που προστέθηκαν από το αμερικανικό CDC δεν είναι καινούργιες. Από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού πολλοί έχουν κατά καιρούς αναφέρει τα συμπτώματα αυτά.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά τα συμπτώματα του κορωνοϊού όπως τα είχε περιγράψει και ο Σωτήρης Τσιόδρας, ήταν ο πυρετός, ο βήχας, ο οποίος μπορεί να είναι ξερόβηχας, αλλά μπορεί να συνοδεύεται και από απόχρεμψη, το λαχάνιασμα ή την δυσκολία στην αναπνοή.

Σε αυτά, προστέθηκαν στην πορεία οι κρυάδες, το ρίγος, δηλαδή το τρεμούλιασμα του ανθρώπου, οι μυαλγίες, η κεφαλαλγία, δηλαδή ο πονοκέφαλος, ο πονόλαιμος και η ξαφνική απώλεια ή διαταραχή της γεύσης ή της όσφρησης.

Τα νέα συμπτώματα που έχει ο κορωνοϊός

Τώρα, σε αυτά προστέθηκαν:

  • η ναυτία
  • η διάρροια
  • η ρινική καταρροή

Όπως έχουν τονίσει επανειλημμένα οι ειδικοί, τα συμπτώματα εμφανίζονται δύο έως δέκα τέσσερις ημέρες μετά την έκθεσή μας στον ιό και συνήθως, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, σε τρεις με επτά ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Κορωνοϊός: Εξαιρετικά σπάνιοι οι θάνατοι παιδιών από την covid-19