Ύπνος: Τι να κάνετε αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε

νεαρή γυναίκα που την έχει πάρει ο ύπνος
11-07-2020

Ο ύπνος είναι μια δύσκολη υπόθεση για πολλούς από εμάς. Το άγχος, οι υποχρεώσεις και τα προβλήματα δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε όπως και όσο θα έπρεπε.

Κάπου πρέπει να βάζουμε όρια όμως γιατί αυτό βλάπτει σοβαρά την υγεία μας. Σκέψου επί καθημερινή βάση να μην κοιμάσαι αρκετά και να πηγαίνεις στη δουλειά με 2-3 ώρες ύπνου.

Πόσα να αντέξει το σώμα σου; Πέρα από αυτό, είναι και το μυαλό σου που χρειάζεται ξεκούραση. Μήπως πρέπει να κάνεις στην άκρη τα προβλήματά σου για λίγες ώρες και να κοιμηθείς;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις αυτό. Για παράδειγμα αν ξεκινήσεις τρέξιμο, θα σε βοηθήσει. Δεν είναι όλοι αθλητικοί τύποι όμως.

Αν και εσύ δεν είσαι αθλητικός τύπος, τότε σου έχουμε μια άλλη λύση. Αν ακολουθήσεις αυτές τις τρεις συμβουλές, θα κλείσεις επιτέλους τα μάτια σου και θα ξεκουραστείς.

Τα 3 βότανα για να σε πάρει ο ύπνος πιο εύκολα

Λεβάντα

Μπορεί να το έχεις συνδυάσει με απλό αρωματικό χώρου ή με άρωμα των ρούχων σου, όμως έχει πολλές ιδιότητες. Το άρωμά της μπορεί αν σε βοηθήσει με το άγχος. Δώσε μια ευκαιρία. Υπάρχει και κάτι άλλο…

Αλόη και ύπνος

Φιλτράρει τον αέρα του δωματίου και σε βοηθάει να κοιμηθείς καλύτερα. Τέλος…

Γιασεμί

Είναι ένα φυσικό ενισχυτικό ύπνου. Μια γλάστρα στο δωμάτιο θα σε σώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ύπνος: Γιατί δεν πρέπει να κοιμόμαστε με ανεμιστήρα