Βρετανία: Το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca θα προσφέρει διπλή προστασία

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
20-07-2020

Οι έρευνες που διεξάγει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά της Covid-19 δείχνουν πως αυτό θα προσφέρει το διπλό επίπεδο προστασίας που αναζητούν οι επιστήμονες, ανέφεραν χθες βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δημοσίευσε ένα μέρος των αποτελεσμάτων για την ασφάλεια του εμβολίου στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, η πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών στον άνθρωπο έδειξε πως το εμβόλιο προκάλεσε ανοσολογική απάντηση κατά του ιού με αντισώματα και Τ λεμφοκύτταρα, κύτταρα που “σκοτώνουν” τη μόλυνση.

“Είναι ο συνδυασμός των δύο για τον οποίο ελπίζουμε ότι θα προστατεύσει τους ανθρώπους”, πρόσθεσε η ίδια πηγή στις στήλες της Daily Telegraph, “είναι μια σημαντική στιγμή, αλλά έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε”.

Αυτά τα αποτελέσματα χαρακτηρίζονται “εξαιρετικά υποσχόμενα” από μια υψηλά ιστάμενη ανώνυμη πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα, ωστόσο δεν επιτρέπουν ακόμη να ξέρουμε ποια θα είναι η διάρκεια της προστασίας την οποία θα προσφέρει το εμβόλιο.

Το πρόγραμμα αυτό, σε συνεργασία με το εργαστήριο AstraZeneca, θεωρείται από τα πιο υποσχόμενα ανάμεσα στις σχετικές εργασίες που διεξάγονται σ’ όλον τον κόσμο.