άνθρωποι φορούν μάσκες για να μην τους μολύνει ο κορωνοϊός

Κορωνοϊός: Πως πρέπει να πλένουμε τις μάσκες

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός είναι η χρήση μάσκας. Αυτό βέβαια σε συνδυασμό και με άλλα μέτρα. Όπως το τακτικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι ή απολυμαντικό και η τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων. Η μάσκα προσώπου που φοράμε ενάντια στον κορωνοϊό πρέπει να πλένεται μετά από κάθε χρήση. Πως όμως πρέπει να πλένουμε τη μάσκα;

Κορωνοϊός: Πώς να πλύνετε την μάσκα

Στο πλυντήριο

  • Μπορείτε να βάλετε την υφασμάτινη μάσκα σας με τα κανονικά ρούχα στο πλυντήριο.
  • Χρησιμοποιήστε το κανονικό απορρυπαντικό ρούχων που έχετε, αλλά φροντίστε να βάλετε την μάσκα σε μια πλύση με όσο το δυνατόν υψηλότερη ρύθμιση θερμοκρασίας νερού (συνήθως σε πρόγραμμα για λευκά).

Στο χέρι

Προετοιμάστε ένα διάλυμα χλωρίνης αναμειγνύοντας 4 κουταλάκια του γλυκού οικιακή χλωρίνη ανά λίτρο νερού σε θερμοκρασία δωματίου.\

Ελέγξτε την ετικέτα για να δείτε εάν η χλωρίνη σας προορίζεται (και) για απολύμανση. Ορισμένα προϊόντα χλωρίνης, όπως αυτά που έχουν σχεδιαστεί για ασφαλή χρήση σε χρωματιστά ρούχα, ενδέχεται να μην είναι κατάλληλα για απολύμανση. Βεβαιωθείτε επίσης ότι η χλωρίνη δεν έχει περάσει από την ημερομηνία λήξης. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην αναμιγνύετε ποτέ οικιακή χλωρίνη με αμμωνία ή άλλο καθαριστικό!

  • Μουλιάστε την μάσκα στο διάλυμα για 5 λεπτά.
  • Ξεπλύνετε καλά με νερό.
  • Βεβαιωθείτε η μάσκα ότι έχει στεγνώσει πλήρως προτού την ξαναφορέσετε!

Κορωνοϊός: Πώς να στεγνώσετε την μάσκα

Στο στεγνωτήριο

Χρησιμοποιήστε την υψηλότερη θερμοκρασία και αφήστε το στο στεγνωτήριο μέχρι να στεγνώσει εντελώς.

Στον αέρα

Απλώστε την μάσκα και αφήστε τη να στεγνώσει εντελώς. Εάν είναι εφικτό, κρεμάστε την κάπου ώστε να την χτυπάει άμεσα το ηλιακό φως.

Πηγή: https://www.cdc.gov

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Κορωνοϊός: Ασυμπτωματικοί ασθενείς μπορεί να μεταδίδουν τον ιό και χωρίς φυσική επαφή

In this article