Κικίλιας: Τον Δεκέμβριο οι πρώτες δόσεις στην Ελλάδα από το εμβόλιο της Οξφόρδης

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
18-08-2020

Τη βεβαιότητα ότι τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα έχει και η χώρα μας πρόσβαση στο εμβόλιο της Οξφόρδης, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα βρίσκονται στη χώρα μας οι πρώτες 700.000 δόσεις, ενώ ο συνολικός αριθμός των εμβολίων που έχουμε παραγγείλει ως χώρα είναι 3 εκατομμύρια δόσεις. Η παραλαβή των εμβολίων θα γίνει τμηματικά, σύμφωνα πάντα με τον υπουργό Υγείας.

“Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Λάιεν τουίταρε τη συμφωνία με την AstraZeneca για 400 εκατ. δόσεις του εμβολίου που έχει φτάσει ήδη στη φάση 3 και αναμένεται μέσα στο Νοέμβριο να ολοκληρωθεί και η φάση 4 και να πάρει αδειοδότηση. Τέλος Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Μαΐου και Ιουνίου, αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα πάρει σε επτά τμηματικές παραδόσεις αυτό που της αναλογεί, από το εμβόλιο. Θα ξεκινήσουμε με 700.000 δόσεις το Δεκέμβριο που θα είναι μόνη ή διπλή δόση,  και γύρω στις 3 εκατ. δόσεις συνολικά” ανέφερε ο υπουργός Υγείας, κ. Κικίλιας.