Ενημέρωση Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό: Οι ασυμπτωματικοί παραθεριστές, το άνοιγμα των σχολείων και τα νέα μέτρα

28-08-2020

Στη δεύτερη δια ζώσης ενημέρωση για τον κορονοϊό που επανήλθε στη χώρα μαζί με την αύξηση των κρουσμάτων, συμμετείχαν σήμερα Παρασκευή 28/8 εκτός από τον σταθερό πλέον στην ενημέρωση, υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος αντικαθιστά τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Μαζί τους και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Για ήπιες αυξητικές τάσεις στην επιδημιολογική καμπύλη, σύμφωνα με στοιχεία αφορούν την περίοδο μετά τον 15αύγουστο, έκανε λόγο ο καθηγητής κ. Μαγιορκίνης. Όπως είπε οι ασυμπτωματικοί είναι οι “σιωπηλοί φορείς” του καλοκαιριού, ενώ τόνισε ότι τα περισσότερα κρούσματα αφορούν νέες ηλικίες. Είπε ακόμα ότι όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές θα πρέπει να μπαίνουν σε “καραντίνα” από 7 έως 10 ημέρες πριν έρθουν σε επαφή με ηλικιωμένους και ασθενείς.

Ο κ. Μαγιορκίνης έκανε ακόμα έκκληση στους γονείς και στους νέους να έχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους σχετικά νωρίς πριν αρχίσει η σχολική χρονιά. Ζήτησε ακόμα από τους νέους να περνούν τον χρόνο τους με λίγους φίλους. Να δημιουργήσουν όπως λέμε μια «κοινωνική φουσκάλα» για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τους γύρω τους, είπε.

Νίκος Χαρδαλιάς: Αυτά είναι τα νέα μέτρα σε όλη τη χώρα