Κορονοϊός: Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων στον Κορυδαλλό για μη τήρηση μέτρων

01-09-2020

Xρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ επιβλήθηκε σε δομή στον Κορυδαλλό, που δεν τηρούσε τα προβλεπόμενα αυστοροποιημένα μέτρα αποτροπής της εξάπλωσης του κορονοϊού. Το γηροκομείο φιλοξενεί 40 ηλικιωμένους.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο ελέγχου της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) με εντολή του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη, μετέβη σε δομή ηλικιωμένων τον Κορυδαλλό, όπου κατά τον έλεγχο διαπίστωσε τα εξής:

– μη επίδειξη αρχείου καθημερινής θερμομέτρησης προσωπικού

– μη ύπαρξη αλκοολικού διαλύματος στην είσοδο του οίκου ευγηρίας

Στον οίκο ευγηρίας επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους 10.000€.

Δομές ηλικιωμένων: Σαρωτικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα

Σαρωτικοί έλεγχοι έχουν ξεκινήσει σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων σε όλη τη χώρα, σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις της αρμόδιας Υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου, για αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων αυξημένης προστασίας των ηλικιωμένων σε δομές φιλοξενίας τους και την έκδοση σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όπου προβλέπονται, μεταξύ άλλων, και αυξημένες ποινές για τους παραβάτες.

«Δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας. Οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων είναι ήδη εντατικοί σε όλη τη χώρα. Για τη διενέργειά τους αξιοποιούμε τη συνεργασία όλων των ελεγκτικών μηχανισμών που διαθέτει η Πολιτεία. Πρέπει οι υπεύθυνοι των δομών να καταλάβουν ότι η τήρηση των μέτρων είναι απαραίτητη για την προστασία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας. Ως Υπουργείο Εργασίας είμαστε αποφασισμένοι αυτό να το διασφαλίσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά η Υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.