Καρκίνος: Το μυστικό που μπορεί να μας σώσει

γυναίκα που την έχει χτυπήσει ο καρκίνος στο κρεβάτι του νοσοκομείου
08-09-2020

Ο καρκίνος είναι η μάστιγα του αιώνα μας. Είναι μία ασθένεια που σκοτώνει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο στον κόσμο. Είναι λοιπόν σημαντικό να γνωρίζουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατευθούμε. Σύμφωνα με τους επιστήμονες ένας πολύ απλός τρόπος για να μην κινδυνέψεις ποτέ από καρκίνο είναι να κάνεις κάτι πολύ απλό. Τόσο απλό που θα σου φανεί πραγματικά αστείο.

Πως δεν θα μας χτυπήσει ο καρκίνος την πόρτα

Πρόκειται για μία τροφή που αν την τρως από πολύ λίγο κάθε μέρα δεν πρόκειται να κινδυνεύσεις ποτέ από την επάρατη νόσο. Ποια είναι αυτή;

Πρέπει να τρως τρία αμύγδαλα την ημέρα. Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό. Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.
Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα ενώ περιέχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά μιας ισορροπημένης διατροφής: υδατάνθρακες, λιπαρά και πρωτεΐνη

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Ε που συμβάλει στην πρόληψη του οξειδωτικού στρες στα κύτταρα.

Το οξειδωτικό στρες βλάπτει τα μόρια των κυττάρων, οδηγώντας σταδιακά σε γήρανση και ασθένειες όπως καρκίνο. Τα αντιοξειδωτικά όμως των αμυγδάλων και άλλων τροφίμων προστατεύουν τις κυτταρικές μεμβράνες από τις αλλοιώσεις που προκαλεί το οξειδωτικό στρες με αποτέλεσμα να “θωρακίζουν” τον οργανισμό απέναντι στον καρκίνο.

Πηγή: www.herzindagi.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Καρκίνος: Πώς η στοματική υγιεινή μειώνει τον κίνδυνο