Κορωνοϊός: Αυτό είναι το αδύνατο σημείο του

γυναίκα με στολή θερμομετρεί νεαρή κοπέλα για να δει εάν την έχει μολύνει ο κορωνοϊός
24-09-2020

Επιστήμονες από ολόκληρο τον κόσμο προσπαθούν να βρουν τον τρόπο για να εξαφανιστεί ο κορωνοϊός. Τώρα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ φαίνεται να ανακάλυψαν τον αδύνατο σημείο του ιού.

Ο κορωνοϊός και το αδύνατο σημείο του

Σύμφωνα με το περιοδικό Science, επιστημονική ομάδα από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ φέρεται βρήκε ένα αδύναμο σημείο στις ακίδες πρωτεΐνης του κορωνοϊού.

Αυτό το αδύναμο σημείο είναι σαν μια υποδοχή στην επιφάνεια του ιού. Σε αυτή μπορούν να εγχυθούν αντιικά φάρμακα. Αποτέλεσμα είναι να ανακόψουν την πορεία του πριν εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα και αναπαραχθεί.

Το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ που ηγήθηκε της έρευνας είπε ότι τα ευρήματα μπορεί να αλλάξουν τα πάντα στην μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Ο επικεφαλής της έρευνας δήλωσε ότι, αν μπορέσουν οι επιστήμονες να γεμίσουν αυτή την υποδοχή με μόρια που λειτουργούν ως απενεργοποιητές του ιού, τότε ο κοροναϊός θα εξολοθρεύεται πριν καν μας μολύνει.

Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως μεγάλη πρόοδος στις έρευνες. Ακόμα κι έτσι όμως, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η παρασκευή ενός φαρμάκου θα πάρει χρόνια. Και είναι αμφίβολο αν το αντιικό φάρμακο θα είναι έτοιμο άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Κορωνοϊός: Μπορεί να προκαλέσει μείωση στο προσδόκιμο ζωής