ΠΟΕΔΗΝ: “Μετακινούν νοσηλευτές για να επανδρώσουν τα νοσοκομεία αναφοράς κορονοϊού”

12-10-2020

Αναστάτωση προκαλείται στη λειτουργία των νοσοκομείων της Αττικής από τις μετακινήσεις νοσηλευτών και γιατρών, για τη στελέχωση Νοσοκομείων αναφοράς για τον κορωνοϊό και τη λειτουργία νέων κλινών ΜΕΘ κορωνοϊού, αναφέρουν σε καταγγελία τους οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Οι περισσότερες μετακινήσεις γίνονται προς το Νοσοκομείο Σωτηρία, όπως λένε.

Με το σχεδιασμό που υφίσταται για την αντιμετώπιση της πανδημίας όλα τα μεγάλα Νοσοκομεία της Αττικής ανέπτυξαν κλινικές νοσηλείας υπόπτων και διαπιστωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού. Ως εκ τούτω οι ανάγκες σε προσωπικό αυξήθηκαν.

Ωστόσο, με την μετακίνηση Νοσηλευτών και γιατρών από τα μεγάλα Νοσοκομεία της Αττικής προς το Σωτηρία και άλλα Νοσοκομεία αναφοράς, διαταράσσεται -σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ- η λειτουργία τους και αδυνατούν να εφημερεύσουν με ασφάλεια. “Οι εφημερίες καθίστανται επισφαλείς όπως επισημαίνουν Διοικήσεις Σωματείων και επιστημονικά όργανα των γιατρών”. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, μετακινούνται γιατροί και Νοσηλευτές για να ανοίξουν νέες ΜΕΘ χωρίς να διαθέτουν την κατάλληλη εξειδίκευση σε ΜΕΘ.

“Απαιτείται η πρόσληψη προσωπικού ιατρών και νοσηλευτών για να καλυφθούν οι ανάγκες που αναμένεται να αυξηθούν το χειμώνα και να επιστρέψουν οι μετακινημένοι στη θέση τους”, καταλήγει στην καταγγελία της η ΠΟΕΔΗΝ.