Πέτσας: Παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου – “Υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα”

03-12-2020

Την παράταση του lockdown στη χώρα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

“Η παράταση των γενικών περιοριστικών υφιστάμενων μέτρων κρίνεται επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας και συμπλήρωσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής.

“Άλλωστε, πάνω από τη δυσφορία που προκαλεί σε όλους μας ο πόλεμος που δεχόμαστε από τον ιό, αυτά τα Χριστούγεννα θα υπάρχει και θα είναι ορατή η ελπίδα που φέρνει σε ολόκληρο τον κόσμο η επιστήμη”, τόνισε.

Ο ίδιος σημείωσε, επίσης, ότι το ένα μετά το άλλο, μια σειρά εμβόλια μπαίνουν στη διαδικασία της τελικής έγκρισης, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα αυτά θα βρίσκονται στη χώρα μας τέλη Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου, ταυτόχρονα με τις άλλες χώρες της ΕΕ “με την ίδια αναλογία ως προς τον πληθυσμό και με το ίδιο κόστος, μέρους του οποίου θα καλύψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή”, είπε ο κ. Πέτσας.

Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι «βεβαίως ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν και θα υπάρχει προσπάθεια και καμπάνια προκειμένου να πειστούν οι συμπολίτες μας για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του».