Διατροφή: Αυτή είναι η τροφή που σε αδυνατίζει

τυρί που πρέπει να υπάρχει στην διατροφή μας
18-12-2020

Το πρώτο πράγμα που προσέχουμε όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος είναι φυσικά η διατροφή μας. Μπορεί να θεωρούμε το τυρί παχυντικό. Κι όμως! Νέα έρευνα απενεχοποιεί τα γαλακτοκομικά και το τυρί συγκεκριμένα.

Το τυρί αδυνατίζει

Η φέτα, η λιωμένη μοτσαρέλα πίτσα, το πεκορίνο που βρίσκεται ανάμεσα στα ζεστά σπαγγέτι, το κατίκι στη σαλάτα. Ο καθένας έχει και τη δική του αγαπημένη γεύση για το τυρί.

Οπότε, βάλε αστερίσκο στην κοινή μέχρι τώρα πεποίθηση που θέλει τα τυριά να ευθύνονται για την υψηλή χοληστερίνη και το φράξιμο των αρτηριών και δώσε βάση στην καινούργια έρευνα, που ήρθε για να ανατρέψει όλα αυτά και να μας επιτρέψει να βάλουμε λίγο παραπάνω τυρί στη ζωή μας.

Το τυρί στην  διατροφή μας

Διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου υποστηρίζει ότι τελικά τα τυριά δεν είναι είναι τόσο βλαβερά όσο νομίζαμε.

Οι ερευνητές μελέτησαν τον αντίκτυπο των γαλακτοκομικών προϊόντων σε 1.500 άτομα και διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν πολλά κίτρινα τυριά (αλλά και λευκά ή μπλε), είχαν μικρότερο δείκτη μάζας σώματος από εκείνους που κατανάλωναν λιγότερο τυρί.

Επίσης, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν περισσότερα γαλακτοκομικά έχουν μικρότερο ποσοστό λίπους στο σώμα τους, μικρότερη περιφέρεια μέσης και χαμηλότερη πίεση αίματος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι όσοι έτρωγαν γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά είχαν υψηλότερη χοληστερίνη.

Αυτό, βέβαια, έρχεται σε αντίθεση με τις ισχύουσες οδηγίες υγιεινής διατροφής που λένε ότι οι τροφές με υψηλά κορεσμένα λιπαρά, όπως τα τυριά, αυξάνουν την χοληστερόλη στο αίμα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά και άλλα προβλήματα υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Διατροφή: 6 όξινες τροφές που πρέπει να τις αποφεύγεις