Η αρχή του τέλους της πανδημίας: Άρχισαν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα

27-12-2020

Η αρχή του τέλους της πανδημίας στη χώρα μας και στην Ευρώπη σήμανε σήμερα με την επίσημη έναρξη των εμβολιασμών. Σήμερα οι εμβολιασμοί θα γίνουν σε 5 μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής

Στο πρόσωπό μου τιμάται όλος ο νοσηλευτικός κλάδος, δήλωσε η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, η οποία ήταν ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε κατά της covid-19 στη χώρας μας. Μιλώντας στην ΕΡΤ-1 η κ. Καμπισιούλη, μετά τον εμβολιασμό της είπε πως αισθάνεται πολύ καλά και προέτρεψε όλον τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Στις 13.40 στο ίδιο νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος συμβολικός εμβολιασμός, του ηλικιωμένου Μιχάλη Γιοβανίδη, φιλοξενούμενου σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων. Τον κ. Γιοβανίδη συνόδευσε στον “Ευαγγελισμό” η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Κικίλιας: “Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση”

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μετέβη στο νοσοκομείο “Ο Ευαγγελισμός” το πρωί.

Ο κ. Κικίλιας αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά δήλωσε: «Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω, ενώ προσέθεσε ότι «προχωράμε με προσοχή χωρίς βιασύνες, βήμα, βήμα και θα πάμε καλά, με προσοχή».

Σημειώνεται ότι στο ίδιο νοσοκομείο θα εμβολιαστεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου (14:00) και λίγο αργότερα στο νοσοκομείο “Αττικόν” ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (14:30) και ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας (14:45).

Εμβολιασμοί σε 5 νοσοκομεία

Σήμερα, οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν σε πέντε Νοσοκομεία της Αττικής, «Ο Ευαγγελισμός», «Η Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των πρώτων σημερινών εμβολιασμών, έχει ως εξής:

  • 14:00 Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • 14:30 Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νοσοκομείο Αττικόν
  • 14:45 Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στο Νοσοκομείο Αττικό
  • 15:00 Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • 15:30 Γραμματέας Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • 16:00 Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • 16:30 Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • 17:00 Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Αύριο Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:45, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.