γυναίκα σε διαδικασία που δείχνει την γήρανση

Γήρανση: Γιατί οι γυναίκες γερνάνε πιο γρήγορα από τους άνδρες

Κανείς δεν θέλει να γερνάει. Όλοι… άνδρες και γυναίκες, προσπαθούν να αποφύγουν την γήρανση. Φαίνεται όμως οι άνδρες τα καταφέρνουν καλύτερα σε αυτό. Κι ας προσέχουν περισσότερο οι γυναίκες τον εαυτό τους.

Η γήρανση… προτιμά τις γυναίκες

Ορισμένοι τρόποι για να σταματήσουμε την γήρανση είναι ειδικές ενυδατικές κρέμες, ειδικοί οροί για το δέρμα κλπ. Όμως κάτι που παρατηρείται είναι το γεγονός ότι το ανδρικό δέρμα φαίνεται να μη γερνά με τον ίδιο ρυθμό με το γυναικείο.

Οι γυναίκες είναι αυτές που προσπαθούν με κάθε τρόπο να καθυστερήσουν την γήρανση τους. Οι άντρες είναι αυτοί που το καταφέρνουν τελικά και μάλιστα χωρίς καμία απολύτως προσπάθεια. Ούτε κρέμες χρησιμοποιούν (οι περισσότεροι), ούτε ανησυχούν ιδιαίτερα για την εικόνα τους.

Οι γυναίκες από την άλλη ανησυχούν διότι θέλουν να κρατήσουν την ομορφιά που κάποτε τις χαρακτήριζε ακόμα και όταν τα χρόνια έχουν περάσει. Φυσικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό. Γιατί όμως το δέρμα των αντρών γερνά με πιο αργούς ρυθμούς;

Η απάντηση αφορά άμεσα το γεγονός ότι οι γυναίκες έχουν πολύ πιο μειωμένη παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα, το οποίο κάνει το δέρμα πιο λαμπερό και πιο «νεανικό».

Για αυτό μια καλή λύση σε αυτό είναι να τρώμε πολλά φρούτα και λαχανικά που βοηθούν τόσο στη γενικότερη υγεία του οργανισμού μας, όσο και στην παραγωγή του κολλαγόνου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Αλτσχάιμερ: Διπλάσιες οι γυναίκες που νοσούν από τους άνδρες

In this article