Εμβόλιο: Εγκρίθηκε στην Ευρώπη από τον ΕΜΑ το εμβόλιο της Moderna

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
06-01-2021

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ενέκρινε την επείγουσα χρήση του εμβολίου της Moderna κατά της νόσου Covid-19, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του νέου κορονοϊού.

Το εμβόλιο της Moderna έγινε σήμερα το δεύτερο που λαμβάνει έγκριση από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή φαρμάκων, καθώς οι αρχές επιταχύνουν τις εκστρατείες εμβολιασμού, που στοχεύουν στην αναχαίτιση της πανδημίας, μεταξύ των ανησυχιών για περισσότερο μεταδοτικές μεταλλάξεις.

Μετά το πράσινο φως από τον ΕΜΑ, το τελικό στάδιο είναι η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που αναμένεται να ακολουθήσει σύντομα.

“Ο EMA συστήνει να χορηγηθεί άδεια υπό όρους για την κυκλοφορία στην αγορά του εμβολίου κατά της Covid-19 της Moderna προκειμένου να προληφθεί η ασθένεια στα άτομα άνω των 18 ετών”, αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, που εδρεύει στο Άμστερνταμ.

Κυριακίδου: “Βρισκόμαστε πιο κοντά στον στόχο μας”

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εγκρίνει σύντομα για χρήση το εμβόλιο κατά της Covid-19 που ανέπτυξε η αμερικανική εταιρεία Moderna, ανέφερε σήμερα η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, σε ένα tweet.

“Με την έγκριση από τον ΕΜΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων) του εμβολίου της Moderna, βρισκόμαστε πιο κοντά στον στόχο μας του να έχουμε ένα χαρτοφυλάκιο ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων κατά της Covid-19. Η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ακολουθήσει σύντομα”.