Διατροφή: Ποια είναι τα οφέλη του μήλου στην υγεία των παιδιών

παιδί που έχει βάλει το μήλο στην διατροφή του
08-01-2021

Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιδιού. Είναι αυτή που εξασφαλίζει την πρόσληψη όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών και που συμβάλει στην σωματική και πνευματική υγεία.

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι από τις πρώτες στερεές τροφές που τρώει ένα παιδί. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και η κατανάλωσή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας συμβάλλει στο να αποκτήσει σωστές διατροφικές συνήθειες και να “χτίσει” έναν υγιή οργανισμό.

Το μήλο είναι ένα αγαπημένο φρούτο που μπορούμε να βρούμε όλον τον χρόνο και που είναι πολύ ωφέλιμο για την ανάπτυξη και την υγεία των παιδιών. Άλλωστε, δεν λένε τυχαία “Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα” . Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη του μήλου στην παιδική διατροφή;

Τα οφέλη του μήλου στην παιδική διατροφή

  • Ρυθμίζει το βάρος του σώματος
    Το 85% του μήλου είναι νερό, συνεπώς είναι ένα φρούτο με λίγες θερμίδες και πλούσιο σε φυτικές ίνες.
  • Καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα
    Η συχνή κατανάλωση μήλων συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα. Το μήλο είναι ένα φρούτο που βοηθάει στον καθαρισμό του εντέρου και μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης εντερικών προβλημάτων.
  • Κάνει καλό στην καρδιά
    Τα μήλα κάνουν καλό καρδιά και η συχνή κατανάλωσή τους θα κρατήσει τα καρδιακά προβλήματα μακριά.
  • Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες
    Το μήλο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες γεγονός που σημαίνει ότι μακροπρόθεσμα μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου και άλλων ασθενειών.
  • Δυναμώνει τα κόκαλα
    Το μήλο είναι πλούσιο σε ασβέστιο και μαγνήσιο, θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν την υγεία και την ενδυνάμωση των οστών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Διατροφή: Ποιες τροφές θα αυξήσουν την μυϊκή σου μάζα