Νέο σκληρό lockdown από σήμερα για τη Βοιωτία. Σε ποιές άλλες περιοχές ισχύουν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα

Δήμος Ιάσμου
12-01-2021

Σε καθεστώς σκληρού lockdown βρίσκεται από σήμερα το πρωί η Βοιωτία, λόγω της ραγδαίας αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου τις τελευταίες επτά ημέρες. Για την κατάσταση στην περιοχή πραγαμτοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία και αποφασίστηκε «για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19», η λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων:

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.

Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

Επίσης αποφασίστηκε, η παραπομπή της αξιολόγησης της επιδημιολογικής κατάστασης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας  και η εξέταση των σχετικών δεικτών στην τακτική συνεδρίαση της την Παρασκευή 15/1.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Τρίτη 12/01/2021 και ώρα 06:00 μέχρι την Δευτέρα 18/01/2021 και ώρα 06:00.

Σε ποιες περιοχές έχει τεθεί αυστηρό lockdown

Εκτός της ΠΕ Βοιωτίας, σε καθεστώς αυστηρού lockdown είναι επίσης οι εξής περιοχές:

Δήμοι Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας της ΠΕ Αττικής, Δήμοι Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, Τοπική Κοινότητα Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης, Κάλυμνος, Τοπική Κοινότητα Ανθήλης Δήμου Λαμιέων Φθιώτιδας, Τοπική Κοινότητα Κέλλης του Δήμου Αμύνταιου Φλώρινας.