Λοιμωξιολόγοι: Θετική εισήγηση για το άνοιγμα Γυμνασίων – Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου

22-01-2021

Σε θετική εισήγηση για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων από την 1η Φεβρουαρίου, με μοναδική εξαίρεση τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές, προχώρησε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, που συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν γτο απόγευμα κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης στις 6.00 μμ από το Υπουργείο Υγείας. Στο τραπέζι της Επιτροπής ετέθη και το άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ, αλλά -σύμφωνα με πληροφορίες- δεν ελήφθη απόφαση. Επίσης, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να επιτραπεί το κυνήγι και το ψάρεμα.

«Το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι ζωτικής σημασίας έπειτα από τόσο μεγάλη απουσία των μαθητών από τις αίθουσες των γυμνασίων και των λυκείων», δήλωσε στην «Κ» ο καθηγητής Μικροβιολογίας και αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Τσακρής.

Όπως τονίζει ο καθηγητής, υπάρχει ανάγκη ισότιμης πρόσβασης των παιδιών στην εκπαίδευση και ίσων ευκαιριών, με δεδομένο ότι σε αυτή τη φάση, και όσο τα σχολεία μένουν κλειστά, κάποια παιδιά έχουν τη δυνατότητα ιδιαίτερων μαθημάτων και κάποια όχι. «Ας μην ξεχνάμε ότι η τηλεκπαίδευση δεν αποτελεί κοινό παρονομαστή για όλους. Υπάρχουν μαθητές χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο, άλλοι που για λόγους οικονομικούς δεν διαθέτουν κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό ή πρέπει να τον μοιράζονται με άλλα μέλη της οικογένειάς τους», υπογράμμισε.