Διατροφή: Με ποιο φρούτο «καις» το λίπος που μόλις έφαγες

προϊόντα για σωστή διατροφή και για υπογλυκαιμία
27-01-2021

Τα φρούτα πρέπει να αποτελούν αναπόσταστο κομμάτι στην διατροφή μας. Υπάρχει μάλιστα ένα φρούτο που θα μας βοηθήσει να κάψουμε το λίπος που μόλις φάγαμε.

Έρευνα του 2019 στην Ελλάδα έδειξε πως 7 στους 10 νέους ηλικίας 18-24 ετών τρώνε σουβλάκι τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα.
Οι υπόλοιποι 3 στους 10 τρώνε μια φορά στις δυο βδομάδες. Η καραντίνα μάλιστα ενδέχεται να τα έχει κάνει λίγο χειρότερα τα πράγματα. Κι αυτό γιατί ο εγκλεισμός και απαγόρευση κυκλοφορίας, οδηγούν τον κόσμο σε μια «νέα συνήθεια». Το βραδινό delivery.

Διατροφή: Τα μούρα στην υπηρεσία του αδυνατισματος

Επομένως με τόση κατανάλωση σουβλακίου ίσως και να είναι απαραίτητη η ανεύρεση μιας ουσίας που να αποτρέπει την εύκολη αύξηση βάρους. Και αυτή η ουσία βρίσκεται σε ένα φρούτο.
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Lund στη Σουηδία, εντοπίστηκε ένα φρούτο το οποίο αποτρέπει την αύξηση του σωματικού βάρους. Πρόκειται για μια ποικιλία μούρων τα οποία προέρχονται από τη Σκανδιναβία και ονομάζονται lingonberries.

Σύμφωνα με την έρευνα, έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν τον οργανισμό να αποθηκεύει περιττό λίπος ύστερα από ένα ιδιαίτερα λιπαρό γεύμα. Με βάση το πείραμα που έγινε σε ποντίκια που πήραν μια δόση από lingonberries (στα ελληνικά κόκκινα μύρτιλλα), διαπιστώθηκε ότι εκτός από μείωση βάρους, τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα ήταν ακόμα μικρότερα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Διατροφή: Τι πρέπει να φας πριν από την πρωινή γυμναστική