AstraZeneca: Σε πλήρες αδιέξοδο η Κομισιόν μετά τη συνάντηση με την εταιρεία

AstraZeneca
27-01-2021

Η Ευρωπαϊκή Έπιτροπή και η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca δεν κατόρθωσαν να άρουν το αδιέξοδο για τις καθυστερημένες παραδόσεων εμβολίων κατά της Covid-19, δήλωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης 27/1, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου.

Η ΕΕ πιέζει την εταιρεία να παραδώσει περισσότερες δόσεις του εμβολίου της, από τα εργοστάσια παραγωγής που διαθέτει σε  Ευρώπη και Βρετανία. Ωστόσο,  η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να υπερβεί την παραγωγή της, αυξάνοντας την απογοήτευση για το πρόγραμμα εμβολιασμού στις χώρες της Ευρώπης.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ και σύμφωνα με πληροφορίες από την Κομισιόν, η μείωση στις παραδόσεις των δόσεων είναι ακόμη μεγαλύτερη από 60% και υπολογίζεται σε 75%.

«Λυπούμαστε για τη συνεχιζόμενη έλλειψη σαφήνειας σχετικά με το πρόγραμμα παράδοσης», δήλωσε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου με tweet, προσθέτοντας ότι η ΕΕ ζήτησε ένα σαφές σχέδιο από την AstraZeneca για την ταχεία παράδοση δόσεων του εμβολίου, που έχει προαγοράσει η ΕΕ για το πρώτο τρίμηνο.

Να σημειωθεί ότι η AstraZeneca προσήλθε στο τραπέζι του διαλόγου, εκπροσωπούμενη από μόλις ένα άτομο και μάλιστα όχι από υψηλόβαθμα στελέχη της.