Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια – όχι τα Λύκεια στους “κόκκινους” νομούς – Επιστροφή στο click away, αλλά click in shop σε ρούχα και παπούτσια

29-01-2021

Ελήφθησαν οι πρώτες αποφάσεις από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων για νέα μέτρα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και την Αττική, μετά την άνοδο του επιδημιολογικού φορτίου σε όλη τη χώρα.

Έτσι οι ειδικοί αποφάσισαν να εισηγηθούν προς την κυβέρνηση, οριζόντια μέτρα για όλη τη χώρα, τα οποία αφορούν τη λειτουργία του λιανεμπορίου, αλλά και των σχολείων.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να ανοίξουν σε όλη την Ελλάδα από Δευτέρα 1/2, αλλά όχι τα Λύκεια στις “κόκκινες” περιοχές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η Αττική.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του λιανεμπορίου αποφασίστηκε:

  • αναστολή λειτουργίας καταστημάτων με παρουσία του πελάτη
  • επαναφορά του click away από αύριο για να αποφευχθεί ο συνωστισμός το Σαββατοκύριακο.ε
  • εξαίρεση αποτελούν τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και πώλησης κοσμημάτων, τα οποία δύνανται να λειτουργήσουν με παρουσία του πελάτη (click in shop), αλλά μόνο κατόπιν ραντεβού.

Άνοδος του επιδημιολογικού φορτίου στην Αττική και πίεση στο ΕΣΥ

Καθοριστικής σημασίας για τις αποφάσεις των ειδικών ήταν η αύξηση των νοσηλειών στα νοσοκομεία της χώρας, αλλά και της Αττικής, και κυρίως στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Το ποσοστό κάλυψης στην Αττική έχει φτάσει μεταξύ του 60 και 70%.