Μεγάλη ανησυχία από την εισαγωγή 9χρονου παιδιού με κορονοϊό σε ΜΕΘ

ΜΕΘ
02-02-2021

Είναι το πρώτο περιστατικό παιδιού σε τόσο μικρή ηλικία που οι γιατροί αναγκάζονται να το βάλουν για εντατική παρακολούθηση σε ΜΕΘ, μετά από επιπλοκές του κορονοϊού. Πρόκειται για ένα 9χρονο παιδί, μολύνθηκε πιθανότητα από τη μητέρα του, η οποία είναι νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” της Πάτρας. Είναι το νοσοκομείο στο οποίο 11 εργαζόμενοι έχουν βρεθεί θετικοί με το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού.

Το 9χρονο παιδάκι εισήχθη με πυρετό και πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν πάσχει από κάποιο υποκείμενο νόσημα. Ιδιαίτερα έχει ανησυχήσει  τους επιστήμονες το γεγονός ότι το παιδί ενδεχομένως να φέρει το βρετανικό στέλεχος του κορονοϊού, εάν τελικά αποδειχθεί ότι νόσησε από τη μητέρα του.

Το βρετανικό στέλεχος, έχει ενοχοποιηθεί για μεγαλύτερη επίπτωση στις μικρότερες ηλικίες, από το παλαιότερο στέλεχος, ενώ εξετάζεται εάν είναι και περισσότερο λοιμωγόνο.

Η μητέρα του εργαζόταν στο νοσοκομείο “Αγιος Ανδρέας” με τη συρροή κρουσμάτων του βρετανικού στελέχους

Η μητέρα του παιδιού, επίσης θετική στην Covid-19 αλλά υπό περιορισμό στο σπίτι χωρίς βαριά συμπτώματα, είναι νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο “Αγιος Ανδρέας”, στο οποίο 11 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί με τον κορονοϊό με την βρετανική παραλλαγή.

Πλέον θα γίνει ταυτοποίηση του στελέχους του ιού που προσέβαλλε και το παιδί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα είχε αρνηθεί να υποβληθεί σε εμβολιασμό.