Κυρ. Μητσοτάκης: Πήραμε γρήγορα τα μέτρα, για να μην ξεφύγει η κατάσταση. Το Πάσχα τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα – 1.700.000 εμβολιασμοί έως τέλη Μαρτίου

Μητσοτάκης
11-02-2021

Βλέπουμε το τέλος του τούνελ δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Το Πάσχα –εκτίμησε- τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα δεδομένου ότι θα έχει προχωρήσει και ο εμβολιασμός. Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, μέχρι τέλη Μαρτίου θα έχουν γίνει 1.700.000 εμβολιασμοί.

Αναφερόμενος στο νέο lockdown στην Αττική, εξήγησε πως «η επιδημία έχει την τάση να ξεφεύγει από τον έλεγχο πολύ γρήγορα. Πήραμε γρήγορα τα μέτρα, για να μην ξεφύγει η κατάσταση. Είπαμε ότι δεν θα διακινδυνεύσουμε ζωές». Και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι σε πολύ καλύτερη θέση από άλλες χώρες της Ευρώπης»

«Προτίμησα» είπε χαρακτηριστικά «να πάρουμε δραστικά μέτρα νωρίτερα για να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από τα μέτρα αυτά πάλι μια ώρα αρχύτερα. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι τις πιο πολλές φορές τα ημίμετρα δεν λειτούργησαν ουσιαστικά. Και η εμπειρία του Ιανουαρίου απέδειξε επίσης ότι ένα αυστηρό lockdown, όπως αυτό που κάναμε τις πρώτες 15 μέρες του Ιανουαρίου, μπορεί να συνοδεύεται στη συνέχεια με την πλήρη λειτουργία της αγοράς και των σχολείων. Και ενδεχομένως αυτός ο κύκλος να πρέπει να επαναληφθεί, τουλάχιστον ακόμα μία φορά».

Για τα σχολεία ανέφερε πως δεν ήταν λάθος το άνοιγμα αφού «κάθε εβδομάδα στο σχολείο, είναι κέρδος για τα παιδιά». Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου σημειώσε, «αυτές οι τρεις εβδομάδες σχεδόν που λειτούργησε το λιανεμπόριο ήταν πάρα πολύ σημαντικές. Και από το να έχεις το λιανεμπόριο να λειτουργεί τέσσερις εβδομάδες με click away, να ημιλειτουγεί, σίγουρα και οι έμποροι που μας ακούν θα προτιμήσουν να είναι δύο εβδομάδες ανοιχτοί και ενδεχομένως δύο εβδομάδες κλειστοί, αν αυτό πάλι είναι απαραίτητο».

«Αποδεικνύεται» είπε χαρακτηστικά «ότι χρειαζόμαστε περιόδους αποσυμπίεσης. Αυτό το οποίο κάναμε μετά τα Χριστούγεννα ήταν αυτό που μας επέτρεψε να ανοίξουμε το λιανεμπόριο και να κερδίσουμε τουλάχιστον ένα μεγάλο κομμάτι του τζίρου του Ιανουαρίου».