Κρύο: Γιατί τρέμουμε όταν κρυώνουμε;

γυναίκα που προσπαθεί να ζεσταθεί μέσα στο κρύο
18-02-2021

Όλοι μας θα έχουμε παρατηρήσει πως όταν κάνει πολύ κρύο τρέμουμε. Τι είναι όμως τελικά αυτό που προκαλεί τα δόντια μας να τρίζουν κι όλο μας το σώμα να τρέμει;

Είναι κάτι που πιάνει όλους τους ανθρώπους από μικρή ηλικία και μέχρι σήμερα παρότι δεν το έχουμε σκεφτεί, το έχουμε πραγματικά απορία.
Το κρύο όταν το βιώνουμε στο πετσί εκτός από το ότι το νιώθουμε (καμιά φορά μέχρι το κόκκαλο) άλλες φορές έχουμε και άλλες αντιδράσεις. Είναι σαν το σώμα να παίρνει από μόνο του πρωτοβουλία.

Γιατί τρέμουμε στο κρύο;

Γιατί όμως παθαίνουμε τρέμουλο όταν πιάνει το κρύο; Πολύ απλά διότι το σώμα και ο οργανισμός έχει μια θερμοκρασία την οποία θεωρεί ιδανική. Κι αυτή είναι γύρω στους 37 βαθμούς Κελσίου. Όταν λοιπόν αυτή η θερμοκρασία πέφτει, το σώμα μας προσπαθεί να την ανεβάσει ξανά.

Με τη γρήγορη κίνηση των μυών μας, την οποία εμείς αντιλαμβανόμαστε είτε γιατί αρχίζουμε να τρέμουμε, είτε να τρίζουμε τα δόντια μας, χωρίς να μπορούμε να το σταματήσουμε. Ουσιαστικά είναι μια προσπάθεια του οργανισμού μας να ανακτήσει την παλιά του κατάσταση. Αυτό λοιπόν είναι μια μυϊκή αντίδραση η οποία θα σταματήσει μόνο όταν θα επανέλθει το σώμα στην ιδανική θερμοκρασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Κρύο: Τροφές που αυξάνουν φυσικά την θερμοκρασία του σώματος