Καρδιά: Ποιο είναι το καλύτερο πρωινό για να την κρατάτε υγιή

άνδρας και γυναίκα σχηματίζουν με το χέρι τους μια καρδιά
02-03-2021

Η καρδιά είναι το α και το ω του οργανισμού μας. Και το πρωινό το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Είναι λοιπόν σημαντικό να προσέχουμε τι βάζουμε στο πρωινό μας γεύμα για να κρατάμε την καρδιά μας υγιή.

Καρδιά: Ιδέες για πιο υγιεινό πρωινό

Πλιγούρι βρώμης με φρούτα

Η βρώμη είναι εξαιρετικά θρεπτική και συμβάλλει στην ενίσχυση της υγείας της καρδιάς. Η κατανάλωση βρώμης θα σας προσφέρει μεγάλη ποσότητα ινών. Η βρώμη είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων χοληστερόλης. Το ελεγχόμενο επίπεδο χοληστερόλης είναι σημάδι μιας υγιούς καρδιάς. Μπορείτε να κάνετε τη βρώμη πιο υγιεινή προσθέτοντας φρέσκα φρούτα σε αυτήν. Βάλτε τη βρώμη σε γάλα και προσθέστε ψιλοκομμένα φρούτα στο μπολ. Τα φρούτα θα σας προσφέρουν επίσης μια μεγάλη ποικιλία θρεπτικών συστατικών.

Φρούτα, ξηροί καρποί και γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι επίσης εξαιρετικά υγιές για εσάς. Μπορεί να διατηρήσει το έντερο σας σε καλή κατάσταση. Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, μπορείτε να φάτε γιαούρτι και ως σνακ. Για ένα υγιεινό πρωινό, μπορείτε να φάτε γιαούρτι με ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα και καρύδια που είναι εξαιρετικά ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς. Μπορείτε επίσης να φάτε φρέσκα φρούτα με γιαούρτι και ξηρούς καρπούς.

Πρωινό με κινόα για υγιή καρδιά

Ένα γεύμα με κινόα είναι ένα πλούσιο σε πρωτεΐνη πρωινό. Είναι τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ, χαλκό και πολλά άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Η κινόα έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Μπορείτε να την προσθέσετε στο μπολ του πρωινού σας μαζί με άλλα λαχανικά.

Πηγή: https://doctor.ndtv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Καρδιά: Ποιοι ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου για στηθάγχη