άνδρας με παχυσαρκία

Παχυσαρκία: Ένας στους δυο Έλληνες έχει πρόβλημα με τα κιλά

Περισσότερα από 650 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από παχυσαρκία παγκοσμίως. Παράλληλα διαρκώς παρατηρείται αύξηση του αριθμού αλλά και της σοβαρότητας των περιστατικών. Το 39% των ενηλίκων παγκοσμίως είναι υπέρβαροι και το 13% παχύσαρκοι.

Σε ότι αφορά την Ευρώπη, τα διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι η συχνότητα της παχυσαρκίας αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Επηρεάζει περίπου το 10-30% των ενηλίκων.

Παχυσαρκία: Τι συμβαίνει με την Ελλάδα

Σύμφωνα με πρόσφατη επιδημιολογική μελέτη, στην Ελλάδα η παχυσαρκία επηρεάζει το 32,1% του πληθυσμού της χώρας. Δηλαδή περίπου 3 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει το σύνολο του πληθυσμού, σχετικά με την αύξηση της παχυσαρκίας παγκοσμίως, είναι η παράλληλη αύξηση και της παιδικής παχυσαρκίας, καθώς το φαινόμενο αυτό θα επηρεάσει τις μελλοντικές γενιές.

Το 2020, ο αριθμός των παχύσαρκων παιδιών παγκοσμίως ανήλθε στα 107 εκατομμύρια, ενώ αν αυτή η ανοδική τάση συνεχιστεί, θα έχουμε παγκοσμίως περισσότερα παχύσαρκα από ελλιποβαρή παιδιά έως το 2022 και σε λιγότερο από 20 χρόνια, ο αριθμός των υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών θα έχει σχεδόν διπλασιαστεί, φτάνοντας σε 1 στα 5 παιδιά παγκοσμίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Παχυσαρκία: Το πρώτο φάρμακο που δείχνει να έχει πραγματικά αποτελέσματα

In this article