Παχυσαρκία: Ένας στους δυο Έλληνες έχει πρόβλημα με τα κιλά

άνδρας με παχυσαρκία
05-03-2021

Περισσότερα από 650 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από παχυσαρκία παγκοσμίως. Παράλληλα διαρκώς παρατηρείται αύξηση του αριθμού αλλά και της σοβαρότητας των περιστατικών. Το 39% των ενηλίκων παγκοσμίως είναι υπέρβαροι και το 13% παχύσαρκοι.

Σε ότι αφορά την Ευρώπη, τα διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι η συχνότητα της παχυσαρκίας αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Επηρεάζει περίπου το 10-30% των ενηλίκων.

Παχυσαρκία: Τι συμβαίνει με την Ελλάδα

Σύμφωνα με πρόσφατη επιδημιολογική μελέτη, στην Ελλάδα η παχυσαρκία επηρεάζει το 32,1% του πληθυσμού της χώρας. Δηλαδή περίπου 3 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει το σύνολο του πληθυσμού, σχετικά με την αύξηση της παχυσαρκίας παγκοσμίως, είναι η παράλληλη αύξηση και της παιδικής παχυσαρκίας, καθώς το φαινόμενο αυτό θα επηρεάσει τις μελλοντικές γενιές.

Το 2020, ο αριθμός των παχύσαρκων παιδιών παγκοσμίως ανήλθε στα 107 εκατομμύρια, ενώ αν αυτή η ανοδική τάση συνεχιστεί, θα έχουμε παγκοσμίως περισσότερα παχύσαρκα από ελλιποβαρή παιδιά έως το 2022 και σε λιγότερο από 20 χρόνια, ο αριθμός των υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών θα έχει σχεδόν διπλασιαστεί, φτάνοντας σε 1 στα 5 παιδιά παγκοσμίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Παχυσαρκία: Το πρώτο φάρμακο που δείχνει να έχει πραγματικά αποτελέσματα