«Κόκκινος συναγερμός» στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Μεταξά: Κλείνουν κλινικές μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων στο προσωπικό

νοσοκομειο ασθενεις
19-03-2021

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε 24 μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Ήδη η διοίκηση του νοσοκομείου προχώρησε σε κλείσιμο κλινικών, αφού υπήρχε διασπορά του ιού και σε ασθενείς. Σύμφωνα με πληροφορίες, θετικοί στον ιό είναι και 20 ασθενείς.

Μιλώντας στο MEGA, ο Διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου «Μεταξά», Παύλος Σαρώφ, ανέφερε πως το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που έχει εμβολιαστεί είναι περίπου στο 55%. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα θετικά κρούσματα στους ασθενείς δεν προέρχονται από το προσωπικό αλλά πιθανότατα από τους συνοδούς ή τους συγγενείς τους.

Για αυτούς τους ασθενείς, όπως είπε έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος στον έκτο όροφο του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο, σύμφωνα με τον κ. Σαρώφ, λειτουργεί κανονικά και δεν πρόκειται να σταματήσει τη λειτουργία του. «Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη παραπληροφόρηση. Έχουν γράψει ότι το νοσοκομείο έχει κλείσει, κάτι που δεν ισχύει. Το νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά» επισήμανε ο κ. Σαρώφ.

«Λουκέτο» σε εργοστάσιο λόγω κρουσμάτων

Χθες το βράδυ, η Πολιτική Προστασία προχώρησε σε αναστολή λειτουργίας εταιρείας συσκευασιών στην Αυλώνα Θέση Ντράσεζα, μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων. Η αναστολή λειτουργίας ισχύει για 5 ημέρες από 18-03-2021 και ώρα 18.00 έως 22-03-2021 και ώρα 06.00.