Σε «κόκκινο συναγερμό» το ΕΣΥ: 576 ασθενείς εισήχθησαν στα νοσοκομεία σε ένα 24ωρο – Κρίσιμες συσκέψεις υπό τον Βασίλη Κοντοζαμάνη σήμερα στη βόρεια Ελλάδα

06-04-2021

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής και Θεσσαλονίκης. Οι εισαγωγές covid ασθενών παραμένουν αυξημένες ενώ και ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι πολύ υψηλός. Οι ειδικοί προειδοποιούν πως η πίεση στο σύστημα υγείας θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία covid ασθενών ανήλθαν στις 576, από τις οποίες 279 στα νοσοκομεία της Αττικής. Συνολικά, οι νοσηλευόμενοι ανέρχονταν χθες βράδυ στους 5.541. Από αυτούς, 4.273 νοσηλεύονταν σε απλές κλίνες και τους 1.268 σε Μονάδες.

Την ίδια στιγμή, οι διασωληνωμένοι ανήλθαν σε 759, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων να καταγγέλλει πως εκτός Μονάδων είναι διασωληνωμένοι τουλάχιστον 75 ασθενείς στην Αττική. Συνολικά, στην Αττική οι ασθενείς ήταν μέχρι χθες το βράδυ 2.509, με τους 392 διασωληνωμένους.

Ασφυκτική είναι η κατάσταση και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Ενδεικτικό είναι πως το 50% των νοσηλευομένων στη Μακεδονία βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας νοσηλεύονται 1.332 ασθενείς. Οι 181 είναι διασωληνωμένοι. Στη Θεσσαλονίκη, νοσηλεύονται 700 ασθενείς, 105 ασθενείς στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης και στο Μποδοσάκειο Πτολεμαΐδας.

Κρίσιμες συσκέψεις

Σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης με τον γ.γ. Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλο και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με τους Διοικητές Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, τους Διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ και της Διευθύντριας του Παραρτήματος ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδος, κυρίας Τζίνας Λεπτοκαρίδου.

Στη συνέχεια, θα επισκεφθούν το Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας “Μποδοσάκειο” και το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης “Μαμάτσειο”. Το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο Ιπποκράτειο – Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ελέγχου της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της διαχείρισης της εφημερίας του.

Την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη με τους Διοικητές όλων των Νοσοκομείων της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας ενώ θα πραγματοποιηθεί και επίσκεψη στο ΑΧΕΠΑ Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.