Κορονοϊός: 76χρονος διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ κατέληξε σε θάνατο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες – Δεν αποκλείεται η ανθρωποκτονία

08-04-2021

Μια περίεργη υπόθεση που οδήγησε στον άδικο θάνατο 76χρονου διασωληνωμένου ασθενούς με κορονοϊό στο νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”, διερευνούν οι αστυνομικές αρχές.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ, όταν ο 76χρονος ασθενής, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ στον “Ερυθρός Σταυρός”, βρέθηκε από τους γιατρούς νεκρός και χωρίς να λειτουργεί η παροχή οξυγόνου του.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές κινητοποιήθηκαν όταν άκουσαν να ηχεί ο συναγερμός των μηχανημάτων. Βρέθηκαν κοντά του, και παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν να τον επαναφέρουν στη ζωή αυτό στάθηκε αδύνατο. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο άνδρας χθες το απόγευμα παρουσίαζε βελτίωση.

Διαπίστωσαν δε, ότι τα μηχανήματα που υποστήριζαν την αναπνευστική του λειτουργία και τον κρατούσαν στη ζωή ήταν εκτός λειτουργίας. Εντύπωση προκαλεί μάλιστα το γεγονός ότι δεν τέθηκαν σε λειτουργία τα εφεδρικά συστήματα που ενεργοποιούνται σε διακοπή ρεύματος.

Για τον λόγο αυτό, το προσωπικό ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία διερευνά την περίπτωση συνασθενούς του άτυχου άνδρα, από διπλάνό κρεβάτι να διέκοψε την παροχή ρεύματος του 76χρονου, από δόλο.