Σεξ: Σε ποια ηλικία κορυφώνεται η σεξουαλική μας ζωή

ζευγάρι που κάνει σεξ
13-04-2021

Στο μυαλό μας όλοι θεωρούμε πως στην ηλικία των 20 έχουμε την μεγαλύτερη επίδοση στο σεξ. Κι όμως. Έρευνες έχουν δείξει ότι η σεξουαλική κορύφωση της γυναίκας έρχεται σε μεγαλύτερη ηλικία σε σύγκριση με τον άντρα. Κι αυτό γιατί έχει μάθει καλύτερα το σώμα της και ξέρει τι θέλει στο σεξ.

Ο άντρας, από την άλλη, σε νεαρή ηλικία, έχει το πλεονέκτημα της ανεβασμένης ερωτικής διάθεσης και της αντοχής.

Το σεξ και η ηλικία

Όπως τονίζουν οι ειδικοί το «καλό σεξ» για τους άντρες προϋποθέτει να έχουν αυτοπεποίθηση ως εραστές. Αυτό ενισχύει τη θεωρία ότι η ποιότητα έχει μεγαλύτερη σημασία από την ποσότητα. Γι΄αυτό και η ηλικία που απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ είναι μεγαλύτερη από αυτή των γυναικών.

Mελέτη για το σεξ που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ σε 1.000 άτομα ηλικίας 18-65 ετών έδειξε ότι οι άνδρες κάνουν καλύτερο σεξ στην ηλικία των 32 ετών και οι γυναίκες στα 25 τους χρόνια.

Βέβαια το εύρημα αυτό δεν αποτελεί «απόλυτη αλήθεια», αφού η σεξουαλική ζωή κάθε ατόμου συνεχίζεται και αργότερα.

Όμως επηρεάζεται από παράγοντες όπως: γέννηση παιδιών, αυξημένες υποχρεώσεις στο σπίτι ή στην εργασία ή αν συντρέχουν λόγοι υγείας.

Σεξουαλική ακμή

Στο μεταξύ έρευνα του πανεπιστημίου του Σικάγο που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση British Medical Journal καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι και τα δύο φύλα απολαμβάνουν το σεξ μεταξύ 50 και 69 ετών με την προϋπόθεση να μην συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας.

Οδηγίες

Μετά την ηλικία των 50 ετών η πλειονότητα των ανδρών αντιμετωπίζει προβλήματα που σχετίζονται με τον διαβήτη, την υπέρταση και τη χοληστερίνη, τα οποία βλάπτουν σοβαρά τη σεξουαλική τους ζωή.

Για το λόγο αυτό οι ειδικοί επισημαίνουν ότι για να είναι ενεργοί μέχρι τα βαθιά γεράματα θα πρέπει να προσέχουν την κατάσταση της υγείας τους.

Δηλαδή, να μην αμελούν το ετήσιο τσεκ απ, να διατηρούν σε φυσιολογικά επίπεδα το βάρος τους, να ασκούνται τακτικά και να συμμορφώνονται στις οδηγίες του θεράποντα γιατρού τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Οι πιθανοί λόγοι για την μειωμένη λίμπιντο στις γυναίκες