Αδυνάτισμα: Φαγητά που μπορείς να φας άφοβα χωρίς να πάρεις βάρος

γυναίκα που μετράει την περιφέρεια της για να δει αν πετυχαίνει το αδυνάτισμα
13-04-2021

Το καλοκαίρι είναι μόλις δυο μήνες μακριά. Και πολλοί χρειαζόμαστε αδυνάτισμα για βγούμε στην παραλία χωρίς περιττά κιλά. Φυσικά, η διατροφή είναι το κλειδί. Μην ανησυχείτε όμως. Υπάρχουν τροφές που μπορείτε να τρώτε άφοβα και να αδυνατίζετε.

Η αλήθεια είναι πως ηστέρηση που προκαλεί η δίαιτα φέρνει λαιμαργία και ψευδές αίσθημα πείνας, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, και προτείνουν να επιλέγουμε τροφές που δεν έχουν πολλές θερμίδες. Έρευνες δείχνουν ότι μια διατροφή πλούσια σε φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα φυτικών ινών προάγει το αίσθημα της πληρότητας καθώς οι φυτικές ίνες επιβραδύνουν το ρυθμό με τον οποίο αδειάζει το στομάχι, αυξάνοντας το χρόνο πέψης. Έτσι, η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων φυτικών ινών μπορεί να σας βοηθήσει να τρώτε αυτόματα λιγότερες θερμίδες.

Τροφές που μπορείς να τρως για αδυνάτισμα

  • To μπρόκολο ανήκει στην κατηγορία των superfoods και είναι ίσως το πιο φθηνό «φάρμακο» της φύσης. Είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και μία από τις τροφές που έχει ευεργετική επίδραση στον οργανισμό. Καλύπτει το 20% των ημερησίων αναγκών σε φυτικές ίνες με μόλις 31 θερμίδες ανά μερίδα.
  • Το μαρούλι έχει χαμηλή θερμιδική αξία, που το καθιστά ιδανική επιλογή για όσους κάνουν δίαιτα. Οι περισσότεροι τύποι μαρουλιού έχουν μόλις 10-20 θερμίδες ανά μερίδα.
  • Το αγγούρι αποτελείται κυρίως από νερό και γι’ αυτό περιέχει μόλις 16 θερμίδες ανά μερίδα.
  • Το κουνουπίδι είναι ιδανικό για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, καθώς δεν περιέχει λίπος και έχει λίγες θερμίδες. Επίσης, η χαμηλή περιεκτικότητά του σε υδατάνθρακες, το κάνει ένα καλό υποκατάστατο της πατάτας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Μία μερίδα έχει περίπου 25 θερμίδες.
  • Οι ντομάτες: 1 μεσαία ντομάτα έχει 25 θερμίδες. Είναι αντιοξειδωτική, πλούσια σε βιταμίνη C και λυκοπένιο. Το λυκοπένιο βρίσκεται κυρίως στη φλούδα της, ενώ η βιταμίνη C γύρω από τους σπόρους της.
  • Ένα φλιτζάνι φράουλες έχει μόνο 50 θερμίδες. Περιέχουν πλήθος βιταμινών, όπως είναι οι B1, B2, B3, B6, A, K και η βιταμίνη E.
  • Το πεπόνι. Μία μερίδα πεπόνι έχει μόλις 64 θερμίδες, με τις περισσότερες από αυτές να προέρχονται από τα φυσικά σάκχαρα του φρούτου. Το πεπόνι είναι μια μεγάλη πηγή βιταμίνης Α, η οποία είναι σημαντική για την όραση και την υγεία του δέρματος. Επίσης, είναι γεμάτο από βιταμίνη C.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Αδυνάτισμα: Γιατί ορισμένοι χάνουν ευκολότερα βάρος από τους άλλους