άνδρας με φαλάκρα

Μαλλιά: Πως θα μάθεις εγκαίρως πως θα κάνεις φαλάκρα

Η απώλεια στα μαλλιά απασχολεί εκατομμύρια άντρες στον πλανήτη. Η φαλάκρα πιο συχνά οφείλεται σε ορμονολογικούς παράγοντες. Ορισμένοι ειδικοί έχουν αποκλείσει την κληρονομικότητα. Υπάρχουν όμως σημάδια που μπορούν να δείξουν στον άνδρα από πολύ νωρίς πως θα κάνει φαλάκρα.

Μαλλιά: Τα σημάδια πως θα κάνει ένας άντρας φαλάκρα

Σήμερα, μπορείς να μάθεις αν θα χάσεις τα μαλλιά σου με ένα τεστ DNA, δίνοντας απλά ένα δείγμα του σάλιου σου. Με αυτόν τον τρόπο, θα διαπιστώσεις πόσο ευαίσθητος είσαι στην ουσία DHT (διϋδροτεστοστερόνη). Κάτι που προκαλεί και την τριχόπτωση.

Σημαντικό ρόλο στο να δημιουργηθεί φαλάκρα, παίζει και η ηλικία. Συγκεκριμένα, 1 στους 5 άνδρες θα βιώσει σημαντική απώλεια μαλλιών μέχρι τα 20(!), ποσοστό που διαρκώς ανεβαίνει.

Δεν είναι όμως σίγουρο πως η μικρή τρίχόπτωση σημαίνει πως θα έρθει και η φαλάκρα. Επίσης, άλλο η αραίωση κι άλλο η ολοκληρωτική απώλεια μαλλιών.

Σήμερα, μπορείς να μάθεις αν θα χάσεις τα μαλλιά σου με ένα τεστ DNA, δίνοντας απλά ένα δείγμα του σάλιου σου. Με αυτόν τον τρόπο, θα διαπιστώσεις πόσο ευαίσθητος είσαι στην ουσία DHT (διϋδροτεστοστερόνη), κάτι που προκαλεί και την τριχόπτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Μαλλιά: Τι μαρτυρούν για την υγεία μας

In this article