Διαβήτης: Αυτό είναι το φρούτο που μειώνει το σάκχαρο

εξετάσεις αίματος που δε΄πιχνουν εάν
22-04-2021

Μπορεί ο διαβήτης να έχει μπει σε δεύτερη μοίρα τώρα με τον κορωνοϊό. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι λιγότερο επικίνδυνη νόσος. Τώρα, ειδικοί λένε πως όσοι έχουν υψηλά επίπεδα σακχάρου μπορούν να τα ρίξουν με ένα φρούτο. Το αβοκάντο.

Διαβήτης: Τι κάνει το αβοκάντο στο σάκχαρο αίματος

Τα αβοκάντο θεωρούνται υπερτροφή και όχι άδικα. Είναι γεμάτα με βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και καλά για την καρδιά μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε πιο χορτάτοι για περισσότερο χρόνο, να μειώσετε τη χοληστερόλη και μπορεί ακόμη και να συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου.

Ο καθηγητής Επιστήμης Τροφίμων, δρ. Paul Spanguolo, υποστηρίζει ότι τα αβοκάντο είναι τροφή-κλειδί τόσο για τους διαβητικούς όσο και για τα προδιαβητικά άτομα. Όλα τα προαναφερθέντα οφέλη των αβοκάντο παρέχουν μια υγιή βάση, εξηγεί, αλλά μια πρόσφατη ανακάλυψη που έγινε από την ομάδα του αφήνει πολλές υποσχέσεις για τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Η ουσία Avocatin B (AvoB) είναι ένα βιοδραστικό που βρίσκεται φυσικά στα αβοκάντο, λέει ο δρ. Spanguolo. «Τα βιοδραστικά, σκεφτείτε τα σαν θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουμε από άλλα τρόφιμα: παίρνουμε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από την κατανάλωση ψαριών και βιταμίνη C από πορτοκάλια. Το AvoB είναι ένα βιοδραστικό συστατικό στα αβοκάντο, το οποίο μπορεί να είναι μια σημαντική διατροφική επιλογή για διαβητικούς και προδιαβητικούς».

Σάκχαρο αίματος: Πώς λειτουργεί το βιοδραστικό Avocatin B

Ο δρ. Spanguolo υποστηρίζει ότι αυτό το βιοδραστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διατήρηση ενός υγιούς μεταβολισμού, υγιών επιπέδων σακχάρου στο αίμα, αλλά και επιπέδων ινσουλίνης και σωματικού βάρους σε ενήλικες. Αυτοί οι παράγοντες είναι σημαντικοί για όλους, αλλά κρίσιμοι για τους διαβητικούς και τους προδιαβητικούς.

“Όταν ο μεταβολισμός σας λειτουργεί σωστά, όλα είναι ισορροπημένα”, λέει ο δρ. Spanguolo. “Έχετε ιδανικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, καλή χοληστερόλη, αρτηριακή πίεση κ.λπ. Εάν ο μεταβολισμός σας όμως είναι ανεπαρκής, τότε καίτε γλυκόζη ή λίπος, σε ποσότητες το ένα περισσότερο από το άλλο, προκαλώντας συσσώρευση οποιουδήποτε στο αίμα σας».

Η επιστήμη λέει ότι οι ανισορροπίες στο σάκχαρο αίματος μπορούν να έχουν βαθύ και αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία μας. Μπορούν να επηρεάσουν τα ενεργειακά μας επίπεδα, τη συγκέντρωση, τη διάθεση και πολλά άλλα. Και για τους διαβητικούς, το μη ισορροπημένο επίπεδο σάκχαρο αίματος μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη πιο σοβαρές επιπλοκές στην υγεία, όπως καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Το AvoB μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο δρ. Spanguolo συνιστά τη χρήση αβοκάντο στη διατροφή, μαζί με πολλά φρούτα, λαχανικά, τροφές ολικής αλέσεως και πρωτεΐνες, ειδικά πρωτεΐνες από φυτά.

Μαζί με την μειωμένη κατανάλωση ζάχαρης και υδατανθράκων και την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας, τα αβοκάντο μπορούν να συμβάλουν στην αποφυγή του διαβήτη.

Πηγή: https://www.eatthis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Διαβήτης: Οι ασθενείς με στεφανιαία νόσο διατρέχουν τριπλάσιο κίνδυνο