γυναίκα που έχει άγχος από την πολλή δουλειά

Άγχος: Αυτές είναι οι 4 τροφές που θα το καταπολεμήσουν

Το άγχος είναι στην καθημερινότητα όλων μας. Και η πανδημία δεν έχει βοηθήσει στο να την καταπολεμήσουμε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καταπολεμηθεί το άγχος. Ο διαλογισμός, η γιόγκα ή ακόμη και άλλες σωματικές δραστηριότητες. Αν όμως κάτι τέτοιο δεν σας ταιριάζει, υπάρχει κάτι ακόμα πιο απλό. Η κατάλληλη διατροφή.

Τροφές που καταπολεμούν το άγχος

Χαμομήλι

Το χαμομήλι περιέχει υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής. Αυτό, όπως έχει αποδείξει η επιστήμη, λειτουργεί επίσης αποτελεσματικά και κατά του άγχους. Υπάρχουν αρκετές μελέτες που έχουν δείξει μια στενή σχέση μεταξύ του χαμομηλιού και των μειωμένων επιπέδων άγχους, με τις περισσότερες από αυτές να έχουν διεξαχθεί σε εκχύλισμα χαμομηλιού. Ωστόσο, πιστεύεται ότι το τσάι χαμομηλιού έχει παρόμοια αποτελέσματα, ίσως πιο ήπια.

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό που περιέχει κουρκουμίνη, η οποία έχει μελετηθεί για το ρόλο της στην προώθηση της υγείας του εγκεφάλου και στην πρόληψη διαταραχών άγχους. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κουρκουμίνη μπορεί να ενισχύσει τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα βοηθώντας το σώμα να τα συνθέσει πιο αποτελεσματικά, ενώ όπως και το χαμομήλι, έχει επίσης ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση κουρκουμίνης αυξάνει τα επίπεδα αντιοξειδωτικών στο αίμα, τα οποία τείνουν να είναι πολύ χαμηλά σε άτομα που πάσχουν από άγχος.

Μαύρη σοκολάτα για να διώξετε το άγχος

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει φλαβονόλες, οι οποίες στην ουσία είναι αντιοξειδωτικά που βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου. Πώς το κάνουν; Βελτιώνοντας τη ροή του αίματος στον εγκέφαλό σας, βοηθούν ώστε να προσαρμοστείτε πιο εύκολα σε αγχωτικές καταστάσεις. Υπάρχουν πολλές μελέτες που δείχνουν ότι η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας αυξάνει το επίπεδο σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που βοηθά στη μείωση του στρες.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι περιέχει L-θεανίνη, ένα αμινοξύ με θετική επίδραση στον εγκέφαλο που λέγεται ότι βοηθά στη μείωση των επιπέδων άγχους. Σε μία μελέτη, οι άνθρωποι που κατανάλωναν αυτό το αμινοξύ έδειξαν μείωση των ψυχολογικών αντιδράσεων στο στρες που συνήθως σχετίζονται με το άγχος. Το πράσινο τσάι είναι, επίσης, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προάγουν την υγεία του εγκεφάλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Τηλέφωνο: Γιατί έχουμε άγχος σε κάθε συνομιλία

In this article