γυναίκα ασθενής που την έχει χτυπήσει ο καρκίνος

Καρκίνος: 5 τροφές που εξοντώνουν τα καρκινικά κύτταρα

Η ισορροπημένη διατροφή ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Μειώνει λοιπόν τον κίνδυνο ασθενειών. Ακόμα και τον κίνδυνο να εμφανιστεί καρκίνος.

Οι τροφές που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, περιορίζουν τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων. Συμβάλλουν έτσι ταυτόχρονα και στην οριστική εξόντωσή τους.

5 τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο να εμφανιστεί καρκίνος

  • Μωβ πατάτα: Σύμφωνα με το Penn State University, η μωβ πατάτα περιέχει ανθοκυανίνες, ενώσεις με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Αυτές μειώνουν το μέγεθος των όγκων. Η κατανάλωση μιας μωβ πατάτας κάθε μέρα για μία εβδομάδα, έχει αποδειχθεί ότι περιορίζει την ανάπτυξη των κυττάρων, που ευθύνονται για καρκίνο του παχέος εντέρου.
  • Πράσινο τσάι: Η συχνή κατανάλωση πράσινου τσαγιού περιορίζει την ανεξέλεγκτη δράση των ελεύθερων ριζών. Αυτές προκαλούν βλάβες στα κύτταρα. Όπως αναφέρουν Κινέζοι ερευνητές, οι κατεχίνες που περιέχει το πράσινο τσάι συμβάλλουν στην αυτοκαταστροφή των καρκινικών κυττάρων και μειώνουν κατά 50% τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.
  • Παρθένο ελαιόλαδο: Το ελαιόλαδο περιέχει σεκοιριδοειδή, ενώσεις οι οποίες μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Αποδείχθηκε μάλιστα ότι το ελαιόλαδο μείωσε και το μέγεθος των όγκων σε πειραματόζωα που τους είχε ήδη χτυπήσει ο καρκίνος.
  • Τσάι Matcha: Τα αποτελέσματα έρευνας του Πανεπιστημίου Salford της Αγγλίας, επισημαίνουν ότι το τσάι Matcha εξοντώνει τα καρκινικά κύτταρα και μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.
  • Καρύδια: Ερευνητές από την Νότια Κορέα ανακάλυψαν ότι η καθημερινή κατανάλωσή τους για μια εβδομάδα, περιορίζει την ανάπτυξη των κυττάρων που προκαλούν καρκίνο του παχέος εντέρου κατά 86% και επεκτείνει το προσδόκιμο ζωής των ασθενών. Τα καρύδια είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα όπως το ελαϊκό οξύ, ενώ είναι μια από τις καλύτερες πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Καρκίνος: 13 μορφές της νόσου που συνδέονται με τα περιττά κιλά

In this article