Κικίλιας: Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ομάδας 40-44 ετών – Στους 100.000 εμβολιασμούς τη μέρα από 5 Μαΐου

28-04-2021

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά ο εμβολιασμός του πληθυσμού κατά της Covid-19 και σήμερα ξεπερνάμε τα  3.000.000 εμβολιασμούς, ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. «Ειμαστε πολύ περήφανοι για την πορεία των εμβολιασμών», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε στην επέκταση της δυναμικής του συστήματος εμβολιασμών καθώς από 5 Μαΐου  θα λειτουργούν συνολικά  1.500  εμβολιαστικά κέντρα. Επίσης ομαλά εξελίσσεται και η ροή  των παραδόσεων εμβολίων προς τη χώρα. Θα αγγίξουμε τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα, είπε ο υπουργός.

Επίσης, μίλησε για τη θετική ανταπόκριση της ηλικιακής ομάδας 30-39 στον εμβολιασμό, με το εμβόλιο της AstraZeneca και γνωστοποίησε ότι σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 40-44 πάλι με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Κικίλιας: Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στη δήλωση Αλέξη Τσίπρα, που ισχυρίστηκε ότι άνοιξε η πλατφόρμα της ηλικιακής κατηγορίας 30-39 για να γίνει «ξεστοκάρισμα» των εμβολίων της AstraZeneca!

«Η ανάγκη για αντιπολίτευση πρέπει να έχει και κάποια όρια. Σήμερα για πολλοστή φορά αποδίδω τα εύσημα στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία έχει αποδείξει μέγιστο επαγγελματισμό και έχει συμβάλει στα μέγιστα για την προτεραιοποίηση. Είναι αυτοί οι οποίοι μας επέτρεψαν με επιστημονικά δεδομένα να εμβολιάσουμε με AstraZeneca άτομα άνω των 30 ετών. Και να δώσουμε πρόσβαση όσο το δυνατόν νωρίτερα», είπε ο κ. Κικίλας.

«Κυρίες και κύριοι δεν διόρισα εγώ αυτήν την επιτροπή, την διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ στις 17 Αυγούστου του 2017 και εγώ ανανέωσα τη θητεία τους στις 17 Αυγούστου του 2020. Είναι άριστοι επιστήμονες και δεν πρέπει να τους απαξιώνουμε ελαφρά την καρδία. Και είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν συμπολίτες μας δεύτερης κατηγορίας στους οποίους ξεστοκάρουμε τα εμβόλια. Αντιθέτως, δίνουμε τη δυνατότητα να τα κάνουν όσοι μπορούν», τόνισε ο υπουργός Υγείας.