Γήρανση: Πως μπορούμε να την καθυστερήσουμε

γυναίκα κρατά μια φωτογραφία μπροστά στο πρόσωπο της για να δείξει την γήρανση
03-05-2021

Η γήρανση είναι ένα από τα μυστήρια της ζωής. Οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν εδώ και δεκαετίες να βρουν τρόπο να την σταματήσουν. Βέβαια, υπάρχουν τρόπο να καθυστερήσουμε την γήρανση.

Πώς η έλλειψη ύπνου επηρεάζει την εικόνα σου

Κάποια μέρα, ένα πρωί θα κοιταχτείς στον καθρέφτη και θα αντικρίσεις μερικές ρυτίδες. Αυτό είναι φυσικό. Για να καθυστερήσεις λίγο αυτή τη μέρα, σου παραθέτουμε μερικά tips ώστε κάνουμε τη μετάβασή σου από τη λεία επιδερμίδα στην πιο τραχιά, λίγο πιο ομαλή.

Η περιποίηση του προσώπου σου μπορεί να βάλει φρένο στην γήρανση

Πρέπει να προσέχεις την προσωπική σου υγιεινή. Και πως μπορείς να το κάνεις αυτό; Μπάνιο με χλιαρό νερό. Αυτό βοηθάει στην αποβολή των νεκρών κυττάρων.

Σωστή διατροφή για να καθυστερήσουμε την γήρανση

Όταν μεγαλώνουμε, δεν αλλάζει μόνο η εξωτερική μας εμφάνιση αλλά και το επίπεδα της ενέργειάς μας. Για το λόγο αυτό, φρόντισε το κάθε σου γεύμα να είναι γεμάτο από θρεπτικές ουσίες. Περιόρισε όσο μπορείς τη επεξεργασμένη τροφή και θα δεις τα αποτελέσματα και στο δέρμα σου. Θα είναι πιο υγιές και καθαρό. Βάλε τα φρούτα στην διατροφή σου. Η αντιοξειδωτική τους δράση μπορεί να κάνει θαύματα και στο δέρμα σου.

Οι υπόλοιπες συμβουλές για να καθυστερήσουμε την γήρανση

  • Περιόρισε το αλκοόλ. Δεν σου ζητάμε να το αφαιρέσεις από τη ζωή σου, απλά να πίνεις πιο έξυπνα και όταν πραγματικά το θες. Το αλκοόλ αφυδατώνει το σώμα μας και ενισχύει της ατέλειές μας. Με μέτρο, λοιπόν.
  • Γυμνάσου. Η συστηματική άσκηση, πέρα από τη συνολικό καλό στην υγεία μας, καταπολεμά το στρες. Μην ξεχνάς, ζούμε σε μία εποχή που το στρες βασιλεύει.
  • Πιες αρκετό νερό. Όπως ήδη θα γνωρίζεις, το 70% του ανθρώπινου σώματος, αποτελείται από νερό. Όσο περισσότερο πίνεις, τόσο καλύτερα θα διατηρείται το δέρμα σου ενυδατωμένο. Οπότε και εσύ, θα δείχνεις νεότερος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Γήρανση: Οι αλλαγές που συμβάλλουν στην ανανέωση των κυττάρων