γυναίκα που περιποιείται το δέρμα της

Δέρμα: Πέντε μύθοι που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Απαιτεί λοιπόν ιδιαίτερη φροντίδα.

Αρκετές φορές οι συμβουλές ομορφιάς που ακολουθούμε μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα, ερεθισμούς, κοκκινίλες και σπυράκια. Για τον λόγο αυτό, είναι ιδιαίτερα σημαντική η ενημέρωση σχετικά με την περιποίηση του δέρματος. Αλλά και η κατάρριψη των μύθων που έχουν επικρατήσει.

Μύθοι για το δέρμα που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε

  • Μύθος: Η σοκολάτα προκαλεί ακμή – Στην πραγματικότητα, η επίδραση της σοκολάτας στο δέρμα σας εξαρτάται από την πρώτη ύλη, τα συστατικά και τον τύπο της, όπως αναφέρει η δερματολόγος Δρ. Melanie Palm. Η μαύρη σοκολάτα, μπορεί να έχει οφέλη για την επιδερμίδα και τη γενική υγεία. Αν περιέχει περισσότερο από 70% κακάο είναι μία εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, η οποία προστατεύει το δέρμα.
  • Μύθος: Ο καφές είναι καλός για το δέρμα σας – Ο καφές δεν είναι επικίνδυνος από μόνος του. Ωστόσο, είναι ένα διουρητικό, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση και ξηρό, «διψασμένο» δέρμα, σύμφωνα με τη δερματολόγο Δρ. Rhonda Klein.
  • Μύθος: Το λιπαρό φαγητό προκαλεί σπυράκια – Ένας συνηθισμένος μύθος για την ακμή είναι ότι οι λιπαρές τροφές αυξάνουν τη λιπαρότητα στους πόρους, όμως δεν υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ των δύο.
  • Μύθος: Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει σπυράκια – Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι το αλκοόλ μπορεί να αποτελεί αιτία για την εμφάνιση ακμής. Ωστόσο, μπορεί να επηρεάσει ανθρώπους με ροδόχρους ακμή, καθώς προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, κάνει πιο έντονες τις κοκκινίλες και αφυδατώνει το δέρμα.
  • Μύθος: Το αβοκάντο είναι ιδανικό συστατικό για φυσικές μάσκες ομορφιάς – Παρόλο που το αβοκάντο και τα εσπεριδοειδή προτείνονται συχνά ως βασικά συστατικά στις DIY μάσκες ομορφιάς και ενυδάτωσης, η δερματολόγος Δρ. Melanie Palm υποστηρίζει ότι αυτές οι συμβουλές δεν ισχύουν για όλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Καφές: Πως επηρεάζει το δέρμα μας

In this article