Γιατί το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για τη σύλληψη παιδιού;

26-12-2016
Κάτι η χαλάρωση, κάτι η καλύτερη διάθεση… είναι παρατηρημένο πως το καλοκαίρι είναι πολύ πιο εύκολο να συλλάβει μια γυναίκα και οι περισσότερες εγκυμοσύνες προκύπτουν τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι όμως μόνο η χαλάρωση και η καλή διάθεση; Νέα έρευνα Ιταλών επιστημόνων δείχνει μια ακόμα παράμετρο που κάνει το καλοκαίρι ιδανικό για σύλληψη παιδιού.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πάρμα έκαναν ειδικές μελέτες. Αυτές έδειξαν πως η θερμοκρασία και η θερμότητα επηρεάζουν το σπέρμα του άντρα και πως τους καλοκαιρινούς μήνες τα σπερματοζωάρια παρουσιάζουν περισσότερη κινητικότητα από ότι τους μήνες που κάνει κρύο.
Συγκεκριμένα, οι ειδικοί διαπίστωσαν πως το ανδρικό σπέρμα εμφανίζει περισσότερη κινητικότητα τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.  
 
Οι ειδικοί λοιπόν βρήκαν πως η σύλληψη ενός μωρού είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση το καλοκαίρι και συστήνουν στα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν ένα παιδί να εντείνουν τις προσπάθειες τους τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
 
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;
Όπως είπαν στην βρετανική εφημερίδα Daily Μail οι ειδικοί αυτό οφείλεται πιθανότατα στο γεγονός πως τον χειμώνα με το κρύο υπάρχουν και διακυμάνσεις στο επίπεδο των ορμονών, όπως η τεστοστερόνη. Αυτό φυσικά επηρεάζει την κινητικότητα του σπέρματος. Ένας άλλος παράγοντας είναι ο ήλιος που είναι πιο έντονος το καλοκαίρι και παράγει της βιταμίνη D που βοηθάει.