ζευγάρι μαζί στο κρεβάτι μετά το σεξ

Σεξ: Τι συμβαίνει στο σώμα μας με την αποχή

Το σεξ μπορεί να μας δώσει ευεξία και καλύτερη ψυχική κατάσταση. Πόσο όμως επηρεάζει η αποχή την σωματική υγεία μας;

Οι επιπτώσεις της αποχής από το σεξ στην υγεία μας

Αρρωσταίνετε πιο εύκολα

Μπορεί να σας ακούγεται κάπως παράξενο, αλλά το σεξ δημιουργεί αντισώματα που βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει τα κοινά κρυολογήματα. Όταν απέχετε, οι πιθανότητές να κρυολογήσετε, μπορεί να είναι υψηλότερες από το συνηθισμένο.

Αδυνατεί η μνήμη με την αποχή από το σεξ

Οι συχνές σεξουαλικές επαφές, όπως εξηγούν οι ειδικοί, δημιουργούν νέα κύτταρα στον κόμβο μνήμης του εγκεφάλου. Που σημαίνει ότι βοηθά στην ενίσχυση της μνήμης.

Δυσκολίες στον ύπνο

Θα έχετε παρατηρήσει πως μετά την πράξη, κοιμάστε σχεδόν αμέσως. Αυτό συμβαίνει και γιατί το σώμα μετά την ερωτική επαφή, απελευθερώνει μια ειδική ορμόνη που προκαλεί ύπνο, την προλακτίνη.

Αυτή η χημική ουσία αναγκάζει το σώμα να κοιμηθεί πολύ πιο γρήγορα, χαλαρώνοντας τους μυς και δημιουργώντας ένα κύμα ανακούφισης για τον εγκέφαλο. Έτσι, αν δεν κάνετε σεξ, δεν απελευθερώνεται αυτή η ουσία, άρα κοιμάστε πιο δύσκολα.

Έχετε περισσότερο άγχος χωρίς σεξ

Θα παρατηρήσετε πως αυτή την περίοδο βιώνετε περισσότερες στρεσογόνες καταστάσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή με τον οργασμό αυξάνονται ορμόνες όπως η οκυτοκίνη, η κορτιζόλη και οι ενδορφίνες, προκαλώντας μία γενικευμένη αίσθηση χαλάρωσης και ευφορίας. Όταν, λοιπόν, η σεξουαλική σας δραστηριότητα είναι πολύ μειωμένη, είστε περισσότερο εκτεθειμένοι σε αγχώδεις διαταραχές.

Αύξηση βάρους

Θα το έχετε ακούσει πως η σεξουαλική πράξη είναι μία από τις καλύτερες μορφές γυμναστικής. Μπορεί να μην καταλαβαίνετε πόσες θερμίδες καίτε όταν έχετε μια ερωτική πράξη, όμως σίγουρα θα καταλάβετε πόσες θερμίδες καίγατε όταν θα σταματήσετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Πόσο ειλικρινείς είμαστε για το ερωτικό μας παρελθόν

In this article