γυναίκα με ουρολοίμωξη

Ουρολοίμωξη: 4 συμβουλές για να την αποφύγετε

Η ουρολοίμωξη μπορεί να πλήξει οποιοδήποτε τμήμα του ουροποιητικού συστήματος. Τα νεφρά, τους ουρητήρες, την κύστη ή την ουρήθρα. Και τώρα το καλοκαίρι με την  θάλασσα και τις πισίνες είναι πιο εύκολο να γίνει.

Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, όταν η λοίμωξη περιορίζεται στην κύστη προκαλεί πόνο και έντονη δυσφορία. Εάν όμως εξαπλωθεί στα νεφρά, οι επιπλοκές μπορεί να είναι πολύ πιο σοβαρές.

Η ουρολοίμωξη αντιμετωπίζεται συνήθως με αντιβίωση. Πώς μπορούμε όμως να προστατευθούμε για να αποφύγουμε τις δυσάρεστες ενοχλήσεις;

4 τρόποι να αποφύγετε την ουρολοίμωξη

  • Να πίνετε πολλά υγρά, κυρίως νερό: Το νερό βοηθά ώστε τα ούρα να είναι πιο αραιά. Οι τακτικές επισκέψεις στην τουαλέτα επιτρέπουν στο σώμα να απομακρύνει ευκολότερα τα παθογόνα βακτήρια και να αποφευχθεί η λοίμωξη.
  • Να σκουπίζεστε από μπροστά προς τα πίσω: Έτσι αποτρέπεται η μεταφορά βακτηρίων από την περιοχή του πρωκτού στον κόλπο της γυναίκας και την ουρήθρα.
  • Να πηγαίνετε στην τουαλέτα μετά το σεξ: Πιείτε ένα ποτήρι νερό για να διευκολύνετε την απομάκρυνση των βακτηρίων.
  • Να αποφεύγετε τη χρήση προϊόντων που ερεθίζουν την περιοχή των γεννητικών οργάνων: Σαπούνια, αποσμητικά και κρέμες μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό της ουρήθρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ουρολοίμωξη: Πόσο νερό πρέπει να πίνετε για να την αποφύγετε

In this article